Assistent horeca, voeding en voedingsindustrie

Praktische informatie

  • Duur/tijd

    De opleiding duurt 1 jaar.

  • Startmoment

    De opleiding start bij voldoende aanmeldingen in de week van 27 augustus 2018 in Heerhugowaard. De opleiding kan ook in-company bij het bedrijf georganiseerd worden, mits er voldoende deelnemers zijn.
    Neem voor meer informatie contact op met SVO vakopleiding food.

  • Vooropleiding

    Niet vereist. Studenten krijgen een intake om te toetsen of zij het taalniveau A1 beheersen. Is dat niet
    het geval dan is het mogelijk om voorafgaand aan de opleiding een taaltraining te volgen. Daarnaast moet het voor de student haalbaar zijn om de opleiding succesvol af te ronden.

    Kijk voor meer informatie over aanname en intake onder de tab Studenten.

  • Niveau

    1
  • Type onderwijs

    BBL
  • Cursusgeld*

    € 240
    * indien 18 jaar of ouder
  • Materiaalkosten**

    € 529
    ** wijzigingen voorbehouden
Toon kostenoverzicht

Kosten 2018 - 2019

Schoolkosten* Prijs (€)

Wettelijk cursusgeld (geen btw)
(als op 1 augustus 2018 18 jaar of ouder)

240**

Content- en licentiekosten Elektronische leeromgeving

345**

GPS-licenties Nederlands en rekenen (incl. boeken)

72**

Optioneel

Kleding (pet en jas)

104,70

Schrijfblok

3,30

Handling- en verzendkosten

3,50

* Wijzigingen voorbehouden ** Per schooljaar

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk voor meer informatie op www.svo.nl/subsidie.

Veilig en hygiënisch produceren: daar gaat het om in de voedingsbranche. Als assistent voeding/voedingsindustrie voer je productiewerkzaamheden uit, bewaak je de kwaliteit van producten en sla je producten en materialen veilig
op. Een goed productieproces begint met de
opleiding assistent horeca, voeding en voedingsindustrie en bij jou!

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (crebonummer 25252).

Bekijk hier de leaflet van de opleiding.

'Ik weet nu beter waar ik over praat'
Jordy van den Berg
Nico Sluis vleeswaren BV

Dit leer je

  • Productie

    Kennis van producten en processen. Jouw werkzaamheden goed uitvoeren. Controles uitvoeren.

  • Hygiëne

    Werkplek op orde houden, schoon en veilig werken. Reinigen en desinfecteren. Milieu.

  • Transport

    Producten en materialen aan- en afvoeren. Veilig opslaan.

  • Kwaliteit

    Bewaken van de kwaliteit. Bewerken en controleren van verpakking en etiketten.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Dit leer je

  • Productie

    Kennis van producten en processen. Jouw werkzaamheden goed uitvoeren. Controles uitvoeren.

  • Hygiëne

    Werkplek op orde houden, schoon en veilig werken. Reinigen en desinfecteren. Milieu.

  • Transport

    Producten en materialen aan- en afvoeren. Veilig opslaan.

  • Kwaliteit

    Bewaken van de kwaliteit. Bewerken en controleren van verpakking en etiketten.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Dit kun je er mee

Na je opleiding succesvol te hebben afgerond;

  • Je hebt inzicht in het productieproces en jouw bijdrage hieraan.

  • Je hebt de juiste vaardigheden om je werk goed uit te voeren.

  • Je hebt een goede productkennis en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

  • Je kunt goed communiceren en samenwerken.

Zo ziet jouw opleiding er uit

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Leer het van een expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Leer het van een expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Hier kun je deze opleiding volgen

SVO Heerhugowaard

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food

W.M. Dudokweg 78
1703 DC Heerhugowaard
030 275 81 81

Ik ben er uit

Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Meld je dan direct aan!

Aanmelden
LEERBEDRIJVEN

“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”

Wim Landwaart

Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk

Hoe word ik een leerbedrijf?