icon-Supermarkt Naamloos-4 icon-Voedingsindustrie Entree BBL Start in April 2021 Augustus 2020 Januari 2021 November 2020 *

Entree horeca, voeding en voedingsindustrie

Een goed productieproces begint bij jou! Jij voert productiewerkzaamheden goed uit en slaat producten veilig op.

Direct aanmelden

Wil jij onze online
open dagen terugkijken?

Veilig en hygiënisch produceren: daar gaat het om in de voedingsbranche. Deze opleiding leidt je op tot assistent op niveau entree. Als assistent voer je productiewerkzaamheden uit, bewaak je de kwaliteit van producten en sla je producten en materialen veilig
op. Een goed productieproces begint met de
opleiding entree horeca, voeding en voedingsindustrie en bij jou!

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (crebonummer 25252).

Dit leer je

Productie

Kennis van processen. Jouw werkzaamheden goed uitvoeren. Controles uitvoeren.

Hygiëne

Werkplek op orde houden, schoon en veilig werken. Reinigen en desinfecteren. Milieu.

Transport

Producten en materialen aan- en afvoeren. Veilig opslaan.

Kwaliteit

Bewaken van de kwaliteit. Bewerken en controleren van verpakking en etiketten.

Functioneren

Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Dit kun je ermee

Als je de opleiding hebt afgerond:

Je hebt inzicht in het productieproces en jouw bijdrage hieraan.
Je hebt de juiste vaardigheden om je werk goed uit te voeren.
Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je kunt goed communiceren en samenwerken.
Zo ziet jouw opleiding eruit

Handen uit de mouwen

Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

 

Ervaringen uitwisselen

Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

Leer het van de expert

Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

Persoonlijk

Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Praktische informatie
Niveau

Entree

Type onderwijs

BBL

De opleiding duurt 1 jaar.

Starten kan bij voldoende aanmeldingen in de week van 31 augustus en 9 november 2020 en in de week van 25 januari en 19 april 2021. op de locaties Rijswijk, Heerhugowaard, Utrecht, Best, Valkenburg en Zwolle.

De opleiding vindt bij voldoende aanmeldingen in Utrecht plaats op de locatie van The Colour Kitchen.

De opleiding kan ook in-company bij het bedrijf georganiseerd worden, mits er voldoende deelnemers zijn. Neem voor meer informatie contact op met SVO vakopleiding food.

Niet vereist. Studenten krijgen een intake om te toetsen of zij het taalniveau 1F beheersen. Is dat niet het geval dan is het mogelijk om voorafgaand aan de opleiding een taaltraining te volgen. Daarnaast moet het voor de student haalbaar zijn om de opleiding succesvol af te ronden.

Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.

Schoolkosten 2020-2021*
Wettelijk cursusgeld
(geen btw)
€ 250**
(als op 1 augustus 2020 18 jaar of ouder)
Digitaal lesmateriaal
aangeboden via SVO-portal
€ 345**
GPS-licenties Nederlands en rekenen
€ 72**
Materiaalkosten maximaal
(incl btw)
€ 204
Optioneel
Methode NT2 lesmateriaal 
€ 37
Kleding
(bandana, jas en sloof) 
€ 105
Food mocs schoenen
€ 55
Schrijfblok
€ 3
Handling en verzendkosten
€ 4

* Wijzigingen voorbehouden
** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.

Verder leren

Na het afronden van de opleiding Entree, horeca en voedingsindustrie kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2.

Locaties

Amstelveen

Color Business Center Gondel 1 1186 MJ AMSTELVEEN telefoon 030 275 81 81

Best

SVO vakopleiding food De Dieze 28 5684 PT BEST telefoon 030 275 81 81

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food W.M. Dudokweg 78 1703 DC Heerhugowaard telefoon 030 275 81 81

Rijswijk

SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81

Valkenburg

Hotel en Restaurant Tummers Stationsstraat 21 6301 EZ Valkenburg aan de Geul telefoon 030 275 81 81

Zwolle

SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81