Veilig en hygiënisch produceren: daar gaat het om in de voedingsbranche. Deze opleiding leidt je op tot assistent op niveau entree. Als assistent voer je productiewerkzaamheden uit, bewaak je de kwaliteit van producten en sla je producten en materialen veilig op. Een goed productieproces begint met de opleiding entree horeca, voeding en voedingsindustrie en bij jou!
Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (crebonummer 25742U1).
Productie
Kennis van processen. Jouw werkzaamheden goed uitvoeren. Controles uitvoeren.
Hygiëne
Werkplek op orde houden, schoon en veilig werken. Reinigen en desinfecteren. Milieu.
Transport
Producten en materialen aan- en afvoeren. Veilig opslaan.
Kwaliteit
Bewaken van de kwaliteit. Bewerken en controleren van verpakking en etiketten.
Functioneren
Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.
Als je de opleiding hebt afgerond:
Handen uit de mouwen
Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
Ervaringen uitwisselen
Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.
Leer het van de expert
Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.
Persoonlijk
Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.
Entree
BBL
Deze opleiding duurt 1 jaar. Heb je voldoende werkervaring of de juiste vooropleiding, dan kun je de opleiding mogelijk eerder afronden. Stem je persoonlijke situatie af met een mbo-adviseur van SVO.
Bij voldoende aanmeldingen start de opleiding in de week van 28 augustus 2023.
De introductiedag is op de eerste lesdag.
Niet vereist. Studenten krijgen een intake om te toetsen of zij het taalniveau 1F beheersen. Is dat niet het geval dan is het mogelijk om voorafgaand aan de opleiding een taaltraining te volgen. Daarnaast moet het voor de student haalbaar zijn om de opleiding succesvol af te ronden.
Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.
* Wijzigingen voorbehouden
** Per opleiding
Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in het document ‘Voorwaarden laptop’ op de studentenpagina.
Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.
Na het afronden van de opleiding Entree, horeca en voedingsindustrie kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2.
Amstelveen
Gondel 1 1186 MJ AMSTELVEEN telefoon 030 275 81 81
Barendrecht
Kobus BV Koopliedenweg 20 2991 LN Barendrecht
Eindhoven
SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 22-24 5611 GT EINDHOVEN telefoon 030 275 81 81
Groningen
Leonard Springerlaan 35 9727 KB Groningen telefoon 030 275 81 81
Heerhugowaard
SVO vakopleiding food W.M. Dudokweg 78 1703 DC Heerhugowaard telefoon 030 275 81 81
Houten
SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81
Maastricht
LBG Hotels Alexander Battalaan 33 6221 CA Maastricht telefoon: 030 275 81 81
Rijswijk
SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81
Zwolle
SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81
Is de opleiding Entree horeca, voeding en voedingsindustrie iets voor jou? Selecteer hieronder in welke plaats je de opleiding zou willen volgen. Je wordt naar een externe website geleid. Houd je DigiD bij de hand, die heb je nodig bij het aanmelden.