Praktische informatie

  • Duur/tijd

    Twee jaar. Met werkervaring of de juiste vooropleiding kun je de opleiding in gemiddeld één jaar afronden.

  • Startmoment

    Starten kan bij voldoende studenten in de week van 27 augustus 2018 en januari 2019. Neem voor meer informatie over startmomenten contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

  • Vooropleiding

    Je hebt een afgeronde mbo-opleiding op niveau 1 of een afgeronde vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig om te kunnen starten. Bij onvoldoende vooropleiding volgt een test voor toelating.

    Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.

    Kijk voor meer informatie over aanname en intake onder de tab Studenten.

  • Niveau

    2
  • Type onderwijs

    BBL
  • Cursusgeld*

    € 240
    * indien 18 jaar of ouder
  • Materiaalkosten**

    € 496
    ** wijzigingen voorbehouden
Toon kostenoverzicht

Kosten 2018 - 2019

Schoolkosten 2018 - 2019* Prijs (€)

Wettelijk cursusgeld (geen btw)
(als op 1 augustus 2018 18 jaar of ouder)

240**

Content- en licentiekosten Elektronische leeromgeving
SVH online licentie Horecatalent
(voor 1 jaar. Na 1 jaar licentieverlenging per kwartaal à 45,-)
Starterspakket SVH
– Werken als kok (theorie en werkboek)
– Warenkennis 1 (theorieboek)
– Warenkennis 2 (theorieboek)
– Bereidingstechnieken 1 (theorieboek)
– Warenkennis & bereidingstechnieken 1 (werkboek)
– Warenkennis & bereidingstechnieken 2 (werkboek)

345**

GPS-licenties Nederlands en rekenen (incl. boeken)

72**

Kleding (koksbuis, sloof en bandana)

60

Handling- en verzendkosten

18,50

* Wijzigingen voorbehouden ** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids via www.svo.nl/studenten.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk voor meer informatie op www.svo.nl/subsidie.

Je houdt van koken. Met een flinke dosis productkennis en creativiteit maak je als kok de lekkerste gerechten. Je werkt efficiënt, schoon en veilig en beheerst veel snij- en bereidingstechnieken. Salades en soepen, vlees, vis en vegetarisch, maar ook het bereiden van desserts en patisserie is aan jou wel toevertrouwd. Zo stel je met de opleiding kok verrassende menu’s samen waarvan de gasten zeker gaan genieten!

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma kok (crebonummer 25180).

Deze opleiding wordt ook aangeboden bij Culinair Centrum Beverwijk en de Horeca Academie.

Bekijk hier de leaflet van de opleiding.

'Je doet het met elkaar'
Marga Zwarthoed

Dit leer je

  • Techniek

    Snij- en bereidingstechnieken

  • Vers

    Werken met versproducten. Waar komen ze vandaan en wat kun je ermee?

  • Bereiden

    Salades, marinades en dressings, koude en warme voorgerechten, soepen, vlees en vis, schaal- en schelpdieren, groenten en compotes, warme en koude nagerechten

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden

Dit leer je

  • Techniek

    Snij- en bereidingstechnieken

  • Vers

    Werken met versproducten. Waar komen ze vandaan en wat kun je ermee?

  • Bereiden

    Salades, marinades en dressings, koude en warme voorgerechten, soepen, vlees en vis, schaal- en schelpdieren, groenten en compotes, warme en koude nagerechten

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden

Dit kun je er mee

Na je opleiding succesvol te hebben afgerond;

  • Je hebt kennis van versproducten en weet hoe je deze producten kunt gebruiken.

  • Je beheerst de belangrijkste snij- en bereidingstechnieken.

  • Je kunt veel soorten warme en koude gerechten bereiden, waaronder ook patisserie.

  • Je hebt kennis van smaak en smaakopbouw, waardoor je gerechten kunt combineren tot een gebalanceerd menu.

Zo ziet jouw opleiding er uit

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Leer het van de expert

    Onze docenten komen uit de praktijk en zijn experts op hun vakgebied.

  • Restaurant

    Eén keer per maand kook je voor gasten in ons restaurant.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Extra

    Er worden regelmatig gastlessen verzorgd, onder meer over patisserie. Daarnaast kun je extra lessen volgen over onder meer vlees, vis en worstmakerij.

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Leer het van de expert

    Onze docenten komen uit de praktijk en zijn experts op hun vakgebied.

  • Restaurant

    Eén keer per maand kook je voor gasten in ons restaurant.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Extra

    Er worden regelmatig gastlessen verzorgd, onder meer over patisserie. Daarnaast kun je extra lessen volgen over onder meer vlees, vis en worstmakerij.

(Oud)studenten aan het woord

  • Je doet het met elkaar

    Ik ben kookgek, vakidioot en een overactieve liefhebber van mooie producten en gerechten. Na acht jaar een eigen catering bedrijf te hebben gehad wilde ik verder. Ik ben weer naar ‘school’ gegaan.

Hier kun je deze opleiding volgen

Den Haag

Horeca Academie

Anna van Hannoverstraat 4
2595 BJ
030 275 81 81

SVO Houten

Houten

SVO vakopleiding food

Sleepboot 2
3991 CN HOUTEN
030 275 81 81

Beverwijk

Culinair Centrum Beverwijk

Wijkermeerweg 70
1948 NX
030 275 81 81

SVO Rijswijk

Rijswijk

SVO vakopleiding food

Diepenhorstlaan 3
2288 EW RIJSWIJK
030 275 81 81

Ik ben er uit

Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Schrijf je dan gelijk in!

Inschrijven
LEERBEDRIJVEN

“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”

Wim Landwaart

Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk

Hoe word ik een leerbedrijf?