Je houdt van koken. Met een flinke dosis productkennis en creativiteit maak je als kok de lekkerste gerechten. Je werkt efficiënt, schoon en veilig en beheerst veel snij- en bereidingstechnieken. Salades en soepen, vlees, vis en vegetarisch, maar ook het bereiden van desserts en patisserie is aan jou wel toevertrouwd. Zo stel je met de opleiding kok verrassende menu’s samen waarvan de gasten zeker gaan genieten!
Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma kok (crebonummer 25180).
Horeca Academie biedt ook een mbo-opleiding Kok aan. Meer informatie over deze opleiding is terug te vinden op de website van de Horeca Academie.
Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.
Techniek
Snij- en bereidingstechnieken
Vers
Werken met versproducten. Waar komen ze vandaan en wat kun je ermee?
Bereiden
Salades, marinades en dressings, koude en warme voor- en nagerechten, soepen, vlees en vis, schaal- en schelpdieren, groenten en compotes
Functioneren
Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden
Na afronding van de opleiding kun je:
Handen uit de mouwen
Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
Leer het van de expert
Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.
Persoonlijk
Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.
Mbo-niveau 2
BBL
Deze opleiding duurt 1,5 jaar. Heb je voldoende werkervaring of de juiste vooropleiding, dan kun je de opleiding mogelijk eerder afronden. Stem je persoonlijke situatie af met een mbo-adviseur van SVO.
Bij voldoende aanmeldingen start de opleiding in de week van 28 augustus 2023. De introductiedag is op de eerste lesdag.
Je kunt deze opleiding bij voldoende aanmeldingen ook starten in januari 2024. De precieze start van de opleiding word na je inschrijving bekend gemaakt.
Je hebt een afgeronde mbo-opleiding op niveau entree of een afgeronde vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig om te kunnen starten. Bij onvoldoende vooropleiding volgt een test voor toelating.
Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.
Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.
Daarnaast is het mogelijk om zelf een messenset te bestellen. Een suggestie hiervoor wordt gedaan via de bestellijst van het opleidingsmateriaal.
* Wijzigingen voorbehouden
** Per opleiding
Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in het document ‘Voorwaarden laptop’ op de studentenpagina.
Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.
Na het afronden van de opleiding Kok kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3.
Houten
SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81
Is de opleiding Kok iets voor jou? Selecteer hieronder in welke plaats je de opleiding zou willen volgen. Je wordt naar een externe website geleid. Houd je DigiD bij de hand, die heb je nodig bij het aanmelden.