Mbo-niveau 2 BBL Start in Augustus 2020 Januari 2020 *

Kok

Met productkennis en creativiteit maak je de lekkerste gerechten. Je laat de gasten genieten!

Direct aanmelden

Kom jij naar een van onze
open dagen?

Je houdt van koken. Met een flinke dosis productkennis en creativiteit maak je als kok de lekkerste gerechten. Je werkt efficiënt, schoon en veilig en beheerst veel snij- en bereidingstechnieken. Salades en soepen, vlees, vis en vegetarisch, maar ook het bereiden van desserts en patisserie is aan jou wel toevertrouwd. Zo stel je met de opleiding kok verrassende menu’s samen waarvan de gasten zeker gaan genieten!

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma kok (crebonummer 25180).

Culinair Centrum Beverwijk en de Horeca Academie bieden ook een mbo-opleiding Kok aan. Meer informatie over deze opleiding is terug te vinden op de website van Culinair Centrum Beverwijk en de Horeca Academie.

Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.

Dit leer je

Techniek

Snij- en bereidingstechnieken

Vers

Werken met versproducten. Waar komen ze vandaan en wat kun je ermee?

Bereiden

Salades, marinades en dressings, koude en warme voor- en nagerechten, soepen, vlees en vis, schaal- en schelpdieren, groenten en compotes

Functioneren

Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden

Dit kun je ermee

Na afronding van de opleiding kun je:

Je hebt kennis van versproducten en weet hoe je deze producten kunt gebruiken.
Je beheerst de belangrijkste snij- en bereidingstechnieken.
Je kunt veel soorten warme en koude gerechten bereiden, waaronder ook patisserie.
Zo ziet jouw opleiding eruit

Handen uit de mouwen

Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Leer het van de expert

Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

Restaurant

Eén keer per maand kook je voor gasten in ons restaurant.

Persoonlijk

Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Praktische informatie
Niveau

Mbo-niveau 2

Type onderwijs

BBL

Twee jaar. Met werkervaring of de juiste vooropleiding kun je de opleiding in gemiddeld één jaar afronden.

Starten kan bij voldoende aanmeldingen in de week van 20 of 27 januari en in augustus 2020.

Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

Je hebt een afgeronde mbo-opleiding op niveau entree of een afgeronde vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig om te kunnen starten. Bij onvoldoende vooropleiding volgt een test voor toelating.

Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.

Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.

Schoolkosten 2019-2020*
Wettelijk cursusgeld
(geen btw) 
€ 243**
(als op 1 augustus 2019 18 jaar of ouder)
Content- en licentiekosten Elektronische leeromgeving
€ 345**
SVH online licentie Horecatalent
(voor 1 jaar. Na 1 jaar licentieverlenging per kwartaal à 45,-)
Starterspakket SVH
– Werken als kok (theorieboek)
– Warenkennis 1 (theorieboek)
– Warenkennis 2 (theorieboek)
– Bereidingstechnieken 1 (theorieboek)
GPS-licenties Nederlands en rekenen
(incl. boeken) 
€ 72**
Boeken- en materiaalkosten maximaal
(incl. btw)
 € 123
Optioneel
Kleding
(koksbuis, sloof en bandana)
 € 105
Handling en verzendkosten
 € 18

* Wijzigingen voorbehouden
** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.

Verder leren

Na het afronden van de opleiding Kok kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3.

Locaties

Houten

SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81