Mbo-niveau 2 BBL Start in April 2025 November 2024 Januari 2025 Augustus 2024 *

Foodservice professional

Je bereidt en serveert gerechten en gaat altijd veilig en vriendelijk te werk. Verkopen is leuk, want jij weet waar je het over hebt.

Direct aanmelden

Kom je langs op een van onze locaties?

Jij werkt bij een bedrijf waar mensen snel en goed willen eten. Met de opleiding Foodservice professional ben je bijzonder gastgericht, je hebt talent voor verkopen en je zorgt dat gasten snel en goed geholpen worden. Je takenpakket is divers: je bereidt producten, serveert gerechten en helpt de gasten. Hygiënisch werken vind je heel belangrijk. Je zorgt als foodservice professional dat de producten er lekker uitzien en dat de zaak schoon is.

Na afronding van deze opleiding ontvang je het diploma medewerker fastservice (crebonummer 25178).

Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie met Cijfers.




Dit leer je

Voedingsleer en warenkennis

Je leert meer over de producten waar je mee werkt

Kwaliteit

Wat is kwaliteit en hoe kun je die beïnvloeden

Gastvrijheid

Hoe werkt gastvriendelijkheid in de fastservice

Apparatuur

Relevante apparatuur en het gebruik ervan

Processen

Belangrijke (werk)processen in een fastservicebedrijf.

Bedrijfsformules

Foodconcepten en wat maakt nu succes

Dit kun je ermee

Als je de opleiding hebt afgerond:

Je kent verschillende verkooptechnieken en weet deze in de praktijk in te zetten.
Je kunt goed uit de voeten met de meeste bereidingstechnieken die in de foodservice gebruikt worden.
Het beheren van de voorraad is aan jou wel toevertrouwd. Je zorgt dat alles voorradig is en voorkomt verspilling.
Zo ziet jouw opleiding eruit

Handen uit de mouwen

Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Ervaringen uitwisselen

Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

Persoonlijk

Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring en zijn experts op hun vakgebied.

Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Praktische informatie
Niveau

Mbo-niveau 2

Type onderwijs

BBL

Deze opleiding duurt 2 jaar. Heb je voldoende werkervaring of de juiste vooropleiding, dan kun je de opleiding mogelijk eerder afronden. Stem je persoonlijke situatie af met een mbo-adviseur van SVO.

Bij voldoende aanmeldingen start de opleiding in augustus 2024.

Je kunt deze opleiding bij voldoende aanmeldingen ook starten in november 2024, januari 2025, april 2025. De precieze start van de opleiding word na je inschrijving bekend gemaakt.

 

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je een afgeronde mbo entreeopleiding of afgeronde vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig.

Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.

Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.

Schoolkosten 2023-2024*
Wettelijk cursusgeld
(geen btw)
€ 270
(als op 1 augustus 2023 18 jaar of ouder)
Digitaal lesmateriaal
aangeboden via SVO-portal
€ 325**
Licenties Nederlands en rekenen
€ 50,50**

* Wijzigingen voorbehouden
** Per opleiding

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in het document ‘Voorwaarden laptop’ op de studentenpagina.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.

Verder leren

Na het afronden van de opleiding Foodservice professional kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3.

Locaties

Almelo

Brugstraat 9 7607 XJ ALMELO telefoon 030 275 81 81

Amstelveen

Gondel 1 1186 MJ AMSTELVEEN telefoon 030 275 81 81

Breda

Leonardo Hotel Breda City Center Stationsplein 14 4811 BB BREDA telefoon 030 275 81 81

Eindhoven

SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 22-24 5611 GT EINDHOVEN telefoon 030 275 81 81

Groningen

Leonard Springerlaan 35 9727 KB Groningen telefoon 030 275 81 81

Houten

SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81

Leeuwarden

James Wattstraat 4 8912 AR Leeuwarden Telefoon 030 275 81 81

Maastricht

Hanos Maastricht Molensingel 99 6229 PC Maastricht telefoon: 030 275 81 81

Rijswijk

SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81

Roermond

NERO Office Hotel & City Café Kapellerpoort 1 6041 HZ  ROERMOND telefoon 030 275 81 81

Rotterdam

SVO vakopleiding food Verlengde Nieuwstraat 177 3011 GX Rotterdam telefoon 030 275 81 81

Velp

Larensteinselaan 26B 6882 CT VELP telefoon 030 275 81 81

Zwolle

SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81

Aanmeldproces

Is de opleiding Foodservice professional iets voor jou? Selecteer hieronder in welke plaats je de opleiding zou willen volgen. Je wordt naar een externe website geleid. Houd je DigiD bij de hand, die heb je nodig bij het aanmelden.

Meld je aan!