icon-Voedingsindustrie Mbo-niveau 2 BBL Start in Augustus 2020 Januari 2020 *

Operator versindustrie

Een technische functie waarin je het productieproces begeleidt en verbetert. Je verzorgt het onderhoud van de machines.

Direct aanmelden

Kom jij naar een van onze
open dagen?

Je technische talent kun je prima kwijt in de functie Operator versindustrie. Je begeleidt het productieproces, probeert het te verbeteren en verzorgt het onderhoud van machines. Daarnaast weet je alles over procestechnologie en kwaliteitscontroles en ben je betrokken bij het productieproces. Een heel veelzijdig takenpakket!

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma medewerker versindustrie (crebonummer 25568).

Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.

Dit leer je

Productieproces

Opbouw van het productieproces. Procestechnologie, opbouwen en afstellen van machines.

Ontvangst

Ontvangst en opslag van grond- en hulpstoffen. Hygiëne en voedselveiligheid.

Produceren

Bereiden en verpakken van voedingsmiddelen. Proces bewaken en optimaliseren, storingen voorkomen.

Kwaliteit

Kwaliteitscontroles van proces en product.

Communiceren

Deelnemen aan werkoverleggen. Signaleren van verbeterpunten in het proces.

Functioneren

Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit kun je ermee

Na afronding van de opleiding kun je:

Je hebt een goed inzicht in het productieproces en levert hieraan een positieve bijdrage.
Je hebt alle kennis in huis om de kwaliteit te bewaken.
Je kijkt kritisch naar het productieproces en signaleert verbeterpunten.
Zo ziet jouw opleiding eruit

Handen uit de mouwen

Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Ervaringen uitwisselen

Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

Leer het van de expert

Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

Persoonlijk

Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Praktische informatie
Niveau

Mbo-niveau 2

Type onderwijs

BBL

Twee jaar. Met werkervaring of de juiste vooropleiding kun je de opleiding in gemiddeld een jaar afronden.

Starten kan bij voldoende aanmeldingen in de week van 20 of 27 januari en in augustus 2020.

Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

In overleg kunnen we deze opleiding ook aanbieden binnen het bedrijf waar jij werkt.

Schoolkosten 2020-2021*
Wettelijk cursusgeld
(geen btw)
€ 250**
(als op 1 augustus 2020 18 jaar of ouder)
Digitaal lesmateriaal
aangeboden via SVO-portal
€ 345**
GPS-licenties Nederlands en rekenen
€ 72**
Boeken- en materiaalkosten maximaal
(incl. btw) 
 € 184
Optioneel
Kleding
(bandana, jas en sloof) 
€ 105
Food mocs schoenen 
€ 55
Ringband en schrijfblok 
€ 9
Handling en verzendkosten
 € 15

* Wijzigingen voorbehouden
** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.

Verder leren

Na het afronden van de opleiding Operator voedingsindustrie kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3.

Locaties

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food W.M. Dudokweg 78 1703 DC Heerhugowaard telefoon 030 275 81 81

Rijswijk

SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81