Praktische informatie
-
Duur/tijd
Twee jaar. Met werkervaring of de juiste vooropleiding kun je de opleiding in gemiddeld een jaar afronden.
-
Startmoment
Starten kan bij voldoende aanmeldingen in de week van 21 januari en in augustus 2019. Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.
-
In-company
In overleg kunnen we deze opleiding ook aanbieden binnen het bedrijf waar jij werkt.
-
Niveau
2 -
Type onderwijs
BBL -
Cursusgeld*
€ 240* indien 18 jaar of ouder -
Materiaalkosten**
€ 601** wijzigingen voorbehouden
Je technische talent kun je prima kwijt in de functie Operator versindustrie. Je begeleidt het productieproces, probeert het te verbeteren en verzorgt het onderhoud van machines. Daarnaast weet je alles over procestechnologie en kwaliteitscontroles en ben je betrokken bij het productieproces. Een heel veelzijdig takenpakket!
Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma medewerker versindustrie (crebonummer 25568).

Dit leer je
-
Productieproces
Opbouw van het productieproces. Procestechnologie, opbouwen en afstellen van machines.
-
Ontvangst
Ontvangst en opslag van grond- en hulpstoffen. Hygiëne en voedselveiligheid.
-
Produceren
Bereiden en verpakken van voedingsmiddelen. Proces bewaken en optimaliseren, storingen voorkomen.
-
Kwaliteit
Kwaliteitscontroles van proces en product.
-
Communiceren
Deelnemen aan werkoverleggen. Signaleren van verbeterpunten in het proces.
-
Functioneren
Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.
Dit leer je
Dit kun je er mee
Na je opleiding succesvol te hebben afgerond;
-
Je hebt een goed inzicht in het productieproces en levert hieraan een positieve bijdrage.
-
Je hebt alle kennis in huis om de kwaliteit te bewaken.
-
Je kijkt kritisch naar het productieproces en signaleert verbeterpunten.

Verder leren?
Je kunt hierna doorstromen naar onze mbo-opleiding Allround medewerker versindustrie (niveau 3).
Lees verderZo ziet jouw opleiding er uit
-
Handen uit de mouwen
Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
-
Ervaringen uitwisselen
Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.
-
Leer het van een expert
Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.
-
Persoonlijk
Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.
-
Handen uit de mouwen
Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
-
Ervaringen uitwisselen
Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.
-
Leer het van een expert
Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.
-
Persoonlijk
Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.
Hier kun je deze opleiding volgen

Heerhugowaard
SVO vakopleiding food
W.M. Dudokweg 78
1703 DC Heerhugowaard
030 275 81 81

Rijswijk
SVO vakopleiding food
Diepenhorstlaan 3
2288 EW RIJSWIJK
030 275 81 81

Zwolle
SVO vakopleiding food
Spui 2
8032 VS ZWOLLE
030 275 81 81

Houten
SVO vakopleiding food
Sleepboot 2
3991 CN HOUTEN
030 275 81 81
Ik ben er uit
Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Meld je dan direct aan!
Aanmelden“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”
Wim Landwaart
Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk
Hoe word ik een leerbedrijf?