Productieleider

Praktische informatie

  • Duur/tijd

    Drie jaar. Met werkervaring of de juiste vooropleiding kun je de opleiding in gemiddeld anderhalf jaar afronden.

  • Startmoment

    Starten kan in de week van 27 augustus 2018. Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

  • Vooropleiding

    Om te kunnen starten heb je een afgeronde mbo-opleiding op niveau 3 nodig.

    Kijk voor meer informatie over aanname en intake onder de tab Studenten.

  • Niveau

    4
  • Type onderwijs

    BBL
  • Cursusgeld*

    € 582
    * indien 18 jaar of ouder
  • Materiaalkosten**

    € 453
    ** wijzigingen voorbehouden
Toon kostenoverzicht

Kosten 2018 - 2019

Schoolkosten* Prijs (€)

Wettelijk cursusgeld (geen btw)
(als op 1 augustus 2018 18 jaar of ouder)

582**

Content- en licentiekosten Elektronische leeromgeving

345**

GPS-licenties Nederlands, Engels en rekenen (incl. boeken)

108**

* Wijzigingen voorbehouden ** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids via www.svo.nl/studenten.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk voor meer informatie op www.svo.nl/subsidie.

Als productieleider ben je eindverantwoordelijk voor de productieafdeling. Dat houdt in dat je een team medewerkers aanstuurt, het personeelsbeleid vertaalt naar jouw afdeling en een goede productie- en personeelsplanning maakt. Tijdens en na de opleiding productieleider maak je persoonlijke ontwikkelplannen, voer je personeelsgesprekken en bedenk je manieren om het productieproces te verbeteren.

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma productieleider versindustrie (crebonummer 25566).

Bekijk hier de leaflet van de opleiding.

De opleiding heeft mij tools en inzichten gegeven waardoor het nu beter gaat
Tim Verheijden

Dit leer je

  • Personeel

    Personeelsbeleid en leidinggeven. Planning en communicatie. Functionerings-, beoordelings- en exitgesprekken voeren.

  • Ontwikkeling

    Persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkelingsplannen.

  • Bedrijfsprocessen

    Optimaliseren van het productieproces: van planning tot procesbewaking. Kwaliteitszorg en techniek.

  • Informatie

    Kengetallen en andere managementinformatie.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit leer je

  • Personeel

    Personeelsbeleid en leidinggeven. Planning en communicatie. Functionerings-, beoordelings- en exitgesprekken voeren.

  • Ontwikkeling

    Persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkelingsplannen.

  • Bedrijfsprocessen

    Optimaliseren van het productieproces: van planning tot procesbewaking. Kwaliteitszorg en techniek.

  • Informatie

    Kengetallen en andere managementinformatie.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit kun je er mee

Na je opleiding succesvol te hebben afgerond;

  • Jij hebt inzicht in het productieproces en kunt dit goed organiseren.

  • Je weet hoe je medewerkers op een prettige en effectieve manier aanstuurt en begeleidt.

  • Je hebt alle kennis in huis om het personeelsbeleid op te zetten en uit te voeren.

  • Je bent in staat het productieproces kritisch te bekijken en signaleert verbetermogelijkheden.

Zo ziet jouw opleiding er uit

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Leer het van een expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Leer het van een expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

Hier kun je deze opleiding volgen

SVO Houten

Houten

SVO vakopleiding food

Sleepboot 2
3991 CN HOUTEN
030 275 81 81

Ik ben er uit

Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Meld je dan direct aan!

Aanmelden
LEERBEDRIJVEN

“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”

Wim Landwaart

Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk

Hoe word ik een leerbedrijf?