Zorgen dat elk product veilig, hygiënisch en volgens de regels wordt verwerkt. Dat is het werk van een productiemedewerker in de versindustrie. Je kent het complete proces, je bewaakt de kwaliteit van het product en voert proces- en productcontroles uit aan de vuile of schone slachtlijn. Want optimale kwaliteit en perfecte voedselveiligheid: dat is waar het om draait in jouw vak. Met de opleiding productiemedewerker versindustrie slachtproces bereik je dit.
Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma medewerker versindustrie (crebonummer 25568U1).
Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van de opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.
Productie
Inzicht in het productieproces. Handelingen uitvoeren aan de slachtlijn
Hygiëne
Op orde houden van de eigen werkplek
Kwaliteit
Bewaken van de kwaliteit en het uitvoeren van proces- en productcontroles
Functioneren
Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden
Na afronding van de opleiding kun je:
Handen uit de mouwen
Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
Persoonlijk
Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.
Leer het van de expert
Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.
Ervaringen uitwisselen
Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.
Mbo-niveau 2
BBL
Deze opleiding duurt 2 jaar. Heb je voldoende werkervaring of de juiste vooropleiding, dan kun je de opleiding mogelijk eerder afronden. Stem je persoonlijke situatie af met een mbo-adviseur van SVO.
Bij voldoende aanmeldingen start de opleiding in de week van 28 augustus 2023. De introductiedag is op de eerste lesdag.
Je kunt deze opleiding bij voldoende aanmeldingen ook starten in januari 2024. De precieze start van de opleiding word na je inschrijving bekend gemaakt.
Om te kunnen starten met deze opleiding is een vmbo-, vbo-, of lbo-opleiding nodig.
Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.
* Wijzigingen voorbehouden
** Per opleiding
Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in het document ‘Voorwaarden laptop’ op de studentenpagina.
Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.
Na het afronden van de opleiding Productiemedewerker slachtproces kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3.
Heerhugowaard
SVO vakopleiding food W.M. Dudokweg 78 1703 DC Heerhugowaard telefoon 030 275 81 81
Houten
SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81
Rijswijk
SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81
Zwolle
SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81
Is de opleiding Productiemedewerker slachtproces iets voor jou? Selecteer hieronder in welke plaats je de opleiding zou willen volgen. Je wordt naar een externe website geleid. Houd je DigiD bij de hand, die heb je nodig bij het aanmelden.