Productiemedewerker slachtproces

Praktische informatie

  • Duur/tijd

    De opleiding duurt 2 jaar. Heb je werkervaring of de juiste vooropleiding dan rond je de opleiding gemiddeld in 1 jaar af.

  • Startmoment

    Starten kan bij voldoende aanmeldingen in de week van 27 augustus 2018 en januari 2019. Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

  • Vooropleiding

    Om te kunnen starten met deze opleiding is een vmbo-, vbo-, of lbo-opleiding nodig.

    Kijk voor meer informatie over aanname en intake onder de tab Studenten.

  • Niveau

    2
  • Type onderwijs

    BBL
  • Cursusgeld*

    € 240
    * indien 18 jaar of ouder
  • Materiaalkosten**

    € 695
    ** wijzigingen voorbehouden
Toon kostenoverzicht

Kosten 2018 - 2019

Schoolkosten* Prijs (€)

Wettelijk cursusgeld (geen btw)
(als op 1 augustus 2018 18 jaar of ouder)

240**

Content- en licentiekosten Elektronische leeromgeving

345**

GPS-licenties Nederlands en rekenen (incl. boeken)

72**

Boeken- en materiaalkosten maximaal (incl. btw)

277,90

Verplicht

Kleding (pet en jas)

104,70

Handling en verzendkosten

15

Optioneel

Food mocs schoenen

55,10

Fotokatern varken

18,80

Fotokatern rundervoorvoet

18,80

Fotokatern runderachtervoet

18,80

Fotokatern kalf

18,80

Dierwelzijn roodvlees

18,50

Ringband en schrijfblok

9,40

* Wijzigingen voorbehouden ** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids via www.svo.nl/studenten.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk voor meer informatie op www.svo.nl/subsidie.

Zorgen dat elk product veilig, hygiënisch en volgens de regels wordt verwerkt. Dat is het werk van een productiemedewerker in de versindustrie. Je kent het complete proces, je bewaakt de kwaliteit van het product en voert proces- en productcontroles uit aan de vuile of schone slachtlijn. Want optimale kwaliteit en perfecte voedselveiligheid: dat is waar het om draait in jouw vak. Met de opleiding productiemedewerker versindustrie slachtproces bereik je dit.

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma medewerker versindustrie (crebonummer 25568).

Bekijk hier de leaflet van de opleiding.

Ik wilde verder in het vlees
Sam de Koning

Dit leer je

  • Productie

    Inzicht in het productieproces. Handelingen uitvoeren aan de slachtlijn

  • Hygiëne

    Op orde houden van de eigen werkplek

  • Kwaliteit

    Bewaken van de kwaliteit en het uitvoeren van proces- en productcontroles

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden

Dit leer je

  • Productie

    Inzicht in het productieproces. Handelingen uitvoeren aan de slachtlijn

  • Hygiëne

    Op orde houden van de eigen werkplek

  • Kwaliteit

    Bewaken van de kwaliteit en het uitvoeren van proces- en productcontroles

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden

Dit kun je er mee

Na je opleiding succesvol te hebben afgerond;

  • Je hebt inzicht in het productieproces en levert hieraan een positieve bijdrage.

  • Je beschikt over alle vaardigheden om je werk optimaal uit te voeren.

  • Je hebt een goede productkennis en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Zo ziet jouw opleiding er uit

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Leer het van een expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Leer het van een expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

Hier kun je deze opleiding volgen

SVO Heerhugowaard

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food

W.M. Dudokweg 78
1703 DC Heerhugowaard
030 275 81 81

SVO Rijswijk

Rijswijk

SVO vakopleiding food

Diepenhorstlaan 3
2288 EW RIJSWIJK
030 275 81 81

SVO Zwolle

Zwolle

SVO vakopleiding food

Spui 2
8032 VS ZWOLLE
030 275 81 81

SVO Houten

Houten

SVO vakopleiding food

Sleepboot 2
3991 CN HOUTEN
030 275 81 81

Ik ben er uit

Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Meld je dan direct aan!

Aanmelden
LEERBEDRIJVEN

“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”

Wim Landwaart

Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk

Hoe word ik een leerbedrijf?