Naamloos-4 Mbo-niveau 2 BBL Start in Augustus 2020 Januari 2020 *

Productiemedewerker slagerij

Vlees controleren, verwerken en bewaren: jij weet hoe dat moet.

Direct aanmelden

Kom jij naar een van onze
open dagen?

Als productiemedewerker slagerij ontvang je elke dag het binnengekomen vlees en de vleeswaren. Het is jouw verantwoordelijkheid om te controleren of het vlees in orde is. Je bewerkt het vlees en zorgt dat het vlees goed wordt bewaard en je maakt vleesproducten die de klant direct kan bereiden. In de opleiding productiemedewerker slagerij krijg je alle kennis
mee voor deze baan.

Na afronding van deze opleiding ontvang je het diploma medewerker vers (crebo 25423).

Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.

Dit leer je

Productie

Herkennen en bewerken van vleesdelen van rund en varken. Eenvoudige samengestelde producten produceren. Verpakken en etiketteren. Verspilling voorkomen.

Hygiëne

Werkruimte en materialen schoonhouden. Persoonlijke hygiëne.

Verkoop

Klantbestellingen maken. Presenteren op schaal.

Ontvangst

Correct ontvangen en opslaan van vlees. Beoordelen kwaliteit. Goed reageren bij afwijkingen.

Functioneren

Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit kun je ermee

Na afronding van de opleiding kun je:

Je hebt inzicht in het productieproces en levert daar een positieve bijdrage aan. Je draagt verbeterpunten aan.
Je kunt vleesdelen van rund en varken herkennen en bewerken, verwerken en verpakken
Je kunt producten op verschillende manieren presenteren.
Zo ziet jouw opleiding eruit

Handen uit de mouwen

Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Leer het van de expert

Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

Ervaringen uitwisselen

Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

Persoonlijk

Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Praktische informatie
Niveau

Mbo-niveau 2

Type onderwijs

BBL

De opleiding duurt 2 jaar. Heb je werkervaring of de juiste vooropleiding dan rond je de opleiding gemiddeld in 1 jaar af.

Starten kan bij voldoende aanmeldingen in de week van 20 of 27 januari en in augustus 2020.
Starten op de locatie Enschede kan bij voldoende aanmeldingen in augustus 2020.

Neem voor meer informatie over startmomenten contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

Om te starten heb je een afgeronde mbo-opleiding op niveau entree, vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig.

Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.

Kijk voor meer informatie over aanname en intake onder de tab Studenten.

Schoolkosten 2019-2020*
Wettelijk cursusgeld
(geen btw)
€ 243**
(als op 1 augustus 2019 18 jaar of ouder)
Content- en licentiekosten Elektronische leeromgeving 
€ 345**
GPS-licenties Nederlands en rekenen
(incl. boeken)
€ 72**
Boeken- en materiaalkosten maximaal
(incl. btw)
€ 241
Optioneel
Fotokatern varken
€ 19
Fotokatern rundervoorvoet
€ 19
Fotokatern runderachtervoet
€ 19
Kleding
(bandana, jas en sloof) 
€ 105
Food mocs schoenen
€ 55
Ringband en schrijfblok
€ 9
Handling en verzendkosten
€ 15

* Wijzigingen voorbehouden
** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids via www.svo.nl/studenten

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk voor meer informatie op www.svo.nl/subsidie.

Verder leren

Na het afronden van de opleiding Productiemedewerker slagerij kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3.

Locaties

Best

SVO vakopleiding food De Dieze 28 5684 PT BEST telefoon 030 275 81 81

Enschede

Groningen

Euroborg stadion Boumaboulevard 113 9723 ZS Groningen telefoon 030 275 81 81

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food W.M. Dudokweg 78 1703 DC Heerhugowaard telefoon 030 275 81 81

Houten

SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81

Rijswijk

SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81

Roermond

SVO vakopleiding food Jagerstraat 6 6042 KA ROERMOND telefoon 030 275 81 81

Zwolle

SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81