Productiemedewerker slagerij

Praktische informatie

  • Duur/tijd

    De opleiding duurt 2 jaar. Heb je werkervaring of de juiste vooropleiding dan rond je de opleiding gemiddeld in 1 jaar af.

  • Startmoment

    Starten kan bij voldoende aanmeldingen in de week van 21 januari en in augustus 2019. Neem voor meer informatie over startmomenten contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

  • Vooropleiding

    Om te starten heb je een afgeronde mbo-opleiding op niveau 1, vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig.

    Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.

    Kijk voor meer informatie over aanname en intake onder de tab Studenten.

  • Niveau

    2
  • Type onderwijs

    BBL
  • Cursusgeld*

    € 240
    * indien 18 jaar of ouder
  • Materiaalkosten**

    € 658
    ** wijzigingen voorbehouden
Toon kostenoverzicht

Kosten 2018 - 2019

Schoolkosten* Prijs (€)

Wettelijk cursusgeld (geen btw)
(als op 1 augustus 2018 18 jaar of ouder)

240**

Content- en licentiekosten Elektronische leeromgeving

345**

GPS-licenties Nederlands en rekenen (incl. boeken)

72**

Boeken- en materiaalkosten maximaal (incl. btw)

240,60

Verplicht

Kleding (pet en jas)

104,70

Fotokatern varken

18,80

Fotokatern rundervoorvoet

18,80

Fotokatern runderachtervoet

18,80

Handling en verzendkosten

15

Optioneel

Food mocs schoenen

55,10

Ringband en schrijfblok

9,40

* Wijzigingen voorbehouden ** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids via www.svo.nl/studenten.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk voor meer informatie op www.svo.nl/subsidie.

Als productiemedewerker slagerij ontvang je elke dag het binnengekomen vlees en de vleeswaren. Het is jouw verantwoordelijkheid om te controleren of het vlees in orde is. Je bewerkt het vlees en zorgt dat het vlees goed wordt bewaard en je maakt vleesproducten die de klant direct kan bereiden. In de opleiding productiemedewerker slagerij krijg je alle kennis
mee voor deze baan.

Na afronding van deze opleiding ontvang je het
diploma medewerker vers (crebo 25423).

Bekijk hier de leaflet van de opleiding.

Door deze opleiding kan ik verder komen in mijn vak
Joël de Jager
Keurslager Drent

Dit leer je

  • Productie

    Herkennen en bewerken van vleesdelen van rund- en varkensvlees. Eenvoudige samengestelde producten produceren. Verpakken en etiketteren. Verspilling voorkomen.

  • Hygiëne

    Werkruimte en materialen schoonhouden. Persoonlijke hygiëne.

  • Verkoop

    Klantbestellingen maken. Presenteren op schaal.

  • Ontvangst

    Correct ontvangen en opslaan van vlees. Beoordelen kwaliteit. Goed reageren bij afwijkingen.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit leer je

  • Productie

    Herkennen en bewerken van vleesdelen van rund- en varkensvlees. Eenvoudige samengestelde producten produceren. Verpakken en etiketteren. Verspilling voorkomen.

  • Hygiëne

    Werkruimte en materialen schoonhouden. Persoonlijke hygiëne.

  • Verkoop

    Klantbestellingen maken. Presenteren op schaal.

  • Ontvangst

    Correct ontvangen en opslaan van vlees. Beoordelen kwaliteit. Goed reageren bij afwijkingen.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit kun je er mee

Na je opleiding succesvol te hebben afgerond;

  • Je hebt inzicht in het productieproces en levert daar een positieve bijdrage aan. Je draagt verbeterpunten aan.

  • Je kunt vleesdelen van rund en varken herkennen en bewerken, verwerken en verpakken

  • Je weet hoe je veilig en schoon moet werken.

  • Je kunt producten op verschillende manieren presenteren.

Zo ziet jouw opleiding er uit

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Leer het van de expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Leer het van de expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

(Oud)studenten aan het woord

  • ‘Ik wilde verder in het vlees. Als je mensen uit de branche daarover spreekt, beginnen ze allemaal over SVO. Dus was de keuze snel gemaakt. Wat ik heb geleerd? Calculeren bijvoorbeeld, dat kan ik goed gebruiken.’
    Sam de Koning

    Leren calculeren

Hier kun je deze opleiding volgen

SVO Best

Best

SVO vakopleiding food

De Dieze 28
5684 PT BEST
030 275 81 81

SVO Groningen

Groningen

SVO vakopleiding food Euroborg stadion

Boumaboulevard 113
9723 ZS Groningen
030 275 81 81

SVO Heerhugowaard

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food

W.M. Dudokweg 78
1703 DC Heerhugowaard
030 275 81 81

SVO Houten

Houten

SVO vakopleiding food

Sleepboot 2
3991 CN HOUTEN
030 275 81 81

SVO Rijswijk

Rijswijk

SVO vakopleiding food

Diepenhorstlaan 3
2288 EW RIJSWIJK
030 275 81 81

SVO Roermond

Roermond

SVO vakopleiding food

Jagerstraat 6
6042 KA ROERMOND
030 275 81 81

SVO Zwolle

Zwolle

SVO vakopleiding food

Spui 2
8032 VS ZWOLLE
030 275 81 81

Ik ben er uit

Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Meld je dan direct aan!

Aanmelden
LEERBEDRIJVEN

“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”

Wim Landwaart

Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk

Hoe word ik een leerbedrijf?