Mbo-niveau 2 BBL Start in Augustus 2022 Januari 2023 *

Productiemedewerker vleesbewerking

Jij zorgt dat elk product veilig, hygiënisch en volgens de regels wordt verwerkt. Zo bereik jij het beste resultaat.

Direct aanmelden

Kom je langs op een van onze locaties?

Zorgen dat elk product veilig, hygiënisch en volgens de regels wordt verwerkt. Dat is het werk van een productiemedewerker vleesbewerking. Je kent het complete proces, je bewaakt de kwaliteit van het product en voert proces- en productcontroles uit. Want optimale kwaliteit en perfecte voedselveiligheid: dat is waar het om draait in jouw vak. Met de opleiding productiemedewerker vleesbewerking bereik je dit.

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma medewerker versindustrie (crebonummer 25568U2).

Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.




Dit leer je

Productie

Inzicht in het productieproces. Bewerkt en verwerkt versproducten

Hygiëne

Op orde houden van de eigen werkplek

Kwaliteit

Bewaken van de kwaliteit en het uitvoeren van proces- en productcontroles

Functioneren

Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden

Dit kun je ermee

Na afronding van de opleiding kun je:

Je hebt inzicht in het productieproces en levert hieraan een positieve bijdrage.
Je beschikt over alle vaardigheden om je werk optimaal uit te voeren.
Je hebt een goede productkennis en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
Zo ziet jouw opleiding eruit

Handen uit de mouwen

Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Persoonlijk

Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Leer het van de expert

Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

Ervaringen uitwisselen

Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

Praktische informatie
Niveau

Mbo-niveau 2

Type onderwijs

BBL

De opleiding duurt 2 jaar. Heb je werkervaring of de juiste vooropleiding dan rond je de opleiding gemiddeld in 1 jaar af.

De opleiding begint officieel met lessen in de week van 29 augustus 2022. De introductiedag zal in de week van 22 t/m 26 augustus vallen.

Om te kunnen starten met deze opleiding is een vmbo-, vbo-, of lbo-opleiding nodig.

Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.

Schoolkosten 2022-2023*
Wettelijk cursusgeld
(geen btw)
€ 258
(als op 1 augustus 2022 18 jaar of ouder)
Digitaal lesmateriaal
aangeboden via SVO-portal
€ 325**
Licenties Nederlands en rekenen
€ 50,50**
Materiaalkosten maximaal
(incl. btw)
 € 175**
Optioneel
Kleding
(bandana, jas en sloof)
€ 105
Food mocs schoenen
 € 55
Handling en verzendkosten
€ 15

* Wijzigingen voorbehouden
** Per opleiding


Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.

Verder leren

Na het afronden van de opleiding Productiemedewerker vleesbewerking kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3.

Locaties

Eindhoven

SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 22-24 5611 GT EINDHOVEN telefoon 030 275 81 81

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food W.M. Dudokweg 78 1703 DC Heerhugowaard telefoon 030 275 81 81

Rijswijk

SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81

Zwolle

SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81

Aanmeldproces

Is de opleiding Productiemedewerker vleesbewerking iets voor jou? Selecteer hieronder in welke plaats je de opleiding zou willen volgen. Je wordt naar een externe website geleid. Houd je DigiD bij de hand, die heb je nodig bij het aanmelden.

Meld je aan!