Na de opleiding slager ben je breed inzetbaar. Want jij weet hoe je vleesproducten, worstsoorten en vleeswaren zelf produceert, maar je hebt als slager ook verstand van voorraadbeheer en inkoop. Je hebt kennis van marketing en weet hoe je de kostprijs van producten berekent. Ook kun je collega’s goed aansturen en begeleiden. En de klant? Die is altijd blij met jouw inspirerende tips en praktische adviezen.
Na afronding van deze opleiding ontvang je het diploma vakbekwaam medewerker vers (crebocode 25703U2).
Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.
Productie
Worst en vleeswaren bewerken en verwerken. Alle delen van rund- en varkensvlees portioneren. Bestemming bepalen o.b.v. vleeskwaliteit en rendement.
Product
Uitgebreide kennis van vleesproducten. Voedingstechnologie.
Calculeren
Rendement berekenen van enkelvoudige en samengestelde producten.
Logistiek
Goederen bestellen en de routing organiseren en bewaken. Ontvangst en opslag bewaken. Productieproces plannen en monitoren.
Aansturen
Productiemedewerkers aansturen en begeleiden. Taakverdeling opstellen.
Functioneren
Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.
Als je de opleiding hebt afgerond:
Handen uit de mouwen
Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
Ervaringen uitwisselen
Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.
Persoonlijk
Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring en zijn experts op hun vakgebied.
Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.
Mbo-niveau 3
BBL
Deze opleiding duurt 2 jaar. Heb je voldoende werkervaring of de juiste vooropleiding, dan kun je de opleiding mogelijk eerder afronden. Stem je persoonlijke situatie af met een mbo-adviseur van SVO.
Bij voldoende aanmeldingen start de opleiding in de week van 28 augustus 2023. De introductiedag is op de eerste lesdag.
Je kunt deze opleiding bij voldoende aanmeldingen ook starten in januari 2024. De precieze start van de opleiding word na je inschrijving bekend gemaakt.
Om te kunnen starten heb je de mbo-opleiding Productiemedewerker slagerij op niveau 2 afgerond.
Rechtstreekse instroom is ook mogelijk. Neem hiervoor eerst contact op met één van onze opleidingsadviseurs.
Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.
Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.
* Wijzigingen voorbehouden
** Per opleiding
Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in het document ‘Voorwaarden laptop’ op de studentenpagina.
Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.
Na het afronden van de opleiding Slager kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 4.
Eindhoven
SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 22-24 5611 GT EINDHOVEN telefoon 030 275 81 81
Groningen
Leonard Springerlaan 35 9727 KB Groningen telefoon 030 275 81 81
Heerhugowaard
SVO vakopleiding food W.M. Dudokweg 78 1703 DC Heerhugowaard telefoon 030 275 81 81
Houten
SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81
Rijswijk
SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81
Zwolle
SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81
Is de opleiding Slager iets voor jou? Selecteer hieronder in welke plaats je de opleiding zou willen volgen. Je wordt naar een externe website geleid. Houd je DigiD bij de hand, die heb je nodig bij het aanmelden.