Naamloos-4 Mbo-niveau 2 BBL Start in Augustus 2020 Januari 2021 *

Verkoopmedewerker slagerij

Het verkopen, klaarmaken en presenteren van vlees: daar weet jij alles van.

Direct aanmelden

Wil jij onze online
open dagen terugkijken?

Als verkoopmedewerker slagerij ben je het visitekaartje van je bedrijf. Je adviseert klanten over het klaarmaken van vleesproducten en je zorgt dat de slagerij er perfect uitziet. Ook het maken van eenvoudige maaltijden en
het presenteren in de toonbank hoort bij je taken. Met de opleiding verkoopmedewerker slagerij sta je vol vertrouwen klanten te woord.

Na afronding van deze opleiding ontvang je het diploma medewerker vers (crebo 25423).

Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.

Dit leer je

Verkoop

Verkoopgesprekken voeren. Verpakken, betaalmiddelen en afrekenen.

Productie en bereiden

Vleeswaren snijden. Kant-en-klare maaltijden en traiteurgerechten voorbereiden en bereiden. Recepturen aanpassen. Verpakken en presenteren.

Hygiëne

Persoonlijke verzorging. Schoonhouden werkruimte en machines.

Ontvangst

Correct ontvangen en opslaan van vleeswaren en overige producten. Beoordelen kwaliteit. Goed reageren bij afwijkingen.

Functioneren

Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit kun je ermee

Na afronding van de opleiding kun je:

Je hebt inzicht in het verkoopproces en levert daar een positieve bijdrage aan.
Je kunt een goed adviesgesprek voeren met verschillende soorten klanten.
Je weet precies hoe je producten verwerkt tot vlees, vleeswaren, eenvoudige maaltijden en salades. Je hebt kennis van de producten die je verkoopt.
Zo ziet jouw opleiding eruit

Handen uit de mouwen

Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Persoonlijk

Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Ervaringen uitwisselen

Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

Leer het van de expert

Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

Praktische informatie
Niveau

Mbo-niveau 2

Type onderwijs

BBL

De opleiding duurt 2 jaar. Heb je werkervaring of de juiste vooropleiding dan rond je de opleiding gemiddeld in 1 jaar af.

Starten kan bij voldoende aanmeldingen in de week van 31 augustus en in de week van 25 januari 2021.

Neem voor meer informatie over startmomenten contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

Om te starten heb je een afgeronde mbo-opleiding op niveau entree, vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig.

Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.

Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.

Schoolkosten 2020-2021*
Wettelijk cursusgeld
(geen btw)
 € 250**
(als op 1 augustus 2020 18 jaar of ouder)
Digitaal lesmateriaal
aangeboden via SVO-portal
€ 345**
GPS-licenties Nederlands en rekenen
 € 72**
Materiaalkosten maximaal
(incl btw) 
€ 184
Optioneel
Kleding
(bandana, jas en sloof)
€ 105
Food mocs schoenen
 € 55
Ringband en schrijfblok 
€ 9
Handling en verzendkosten
€ 15

* Wijzigingen voorbehouden
** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.

Verder leren

Na het afronden van de opleiding Verkoopmedewerker slagerij kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3.

Locaties

Best

SVO vakopleiding food De Dieze 28 5684 PT BEST telefoon 030 275 81 81

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food W.M. Dudokweg 78 1703 DC Heerhugowaard telefoon 030 275 81 81

Houten

SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81

Rijswijk

SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81

Zwolle

SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81