Verkoopmedewerker vers

Praktische informatie

  • Duur/tijd

    De opleiding duurt 2 jaar. Heb je werkervaring of de juiste vooropleiding dan rond je de opleiding gemiddeld in 1 jaar af.

  • Startmoment

    Starten kan bij voldoende aanmeldingen in de week van 27 augustus 2018 en in januari 2019. Neem voor meer informatie over startmomenten contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

  • Vooropleiding

    Om te starten heb je een afgeronde mbo-opleiding op niveau 1 of een afgeronde vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig.

    Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.

    Kijk voor meer informatie over aanname en intake onder de tab Studenten.

  • Niveau

    2
  • Type onderwijs

    BBL
  • Cursusgeld*

    € 240
    * indien 18 jaar of ouder
  • Materiaalkosten**

    € 736
    ** wijzigingen voorbehouden
Toon kostenoverzicht

Kosten 2018 - 2019

Schoolkosten* Prijs (€)

Wettelijk cursusgeld (geen btw)
(als op 1 augustus 2018 18 jaar of ouder)

240**

Content- en licentiekosten Elektronische leeromgeving

345**

GPS-licenties Nederlands en rekenen (incl. boeken)

72**

Boeken- en materiaalkosten maximaal (incl. btw)

736***

Verplicht

Kleding (pet en jas)

104,70

Handling en verzendkosten

15

Optioneel

Food mocs schoenen

55,10

Fotokatern varken

18,80

Fotokatern rundervoorvoet

18,80

Fotokatern runderachtervoet

18,80

Fotokatern vleeswaren

15,60

Fotokatern AGF

15,60

Fotokatern brood en banket

15,60

Fotokatern kaas

15,60

Fotokatern visfilets

15,60

Ringband en schrijfblok

9,40

* Wijzigingen voorbehouden ** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids via www.svo.nl/studenten.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk voor meer informatie op www.svo.nl/subsidie.

Je kent als verkoopmedewerker vers de versproducten in de supermarkt door en door. Van vlees tot groenten en van vis tot brood. Je bewerkt producten en voorziet klanten van goede adviezen. De ontvangst van goederen en het mooi presenteren van producten is aan jou wel toevertrouwd. Zo kunnen klanten niet meer om jouw versproducten heen.

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma medewerker vers (crebonummer 25423).

Bekijk hier de leaflet van de opleiding.

'Ik leer veel over alles wat met de supermarkt te maken heeft'
Henk de Jonge
PLUS

Dit leer je

  • Verkoop

    Verkoopgesprekken voeren. Verpakken versproducten.

  • Hygiëne

    Persoonlijke verzorging. Werkruimte schoonmaken.

  • Productie

    Bewerken en verwerken van versproducten. Gebruik van snijmachines en snijtechnieken.

  • Ontvangst

    Correct ontvangen en opslaan. Beoordelen kwaliteit. Goed reageren bij afwijkingen.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. CAO en werk & inkomen. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit leer je

  • Verkoop

    Verkoopgesprekken voeren. Verpakken versproducten.

  • Hygiëne

    Persoonlijke verzorging. Werkruimte schoonmaken.

  • Productie

    Bewerken en verwerken van versproducten. Gebruik van snijmachines en snijtechnieken.

  • Ontvangst

    Correct ontvangen en opslaan. Beoordelen kwaliteit. Goed reageren bij afwijkingen.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. CAO en werk & inkomen. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit kun je er mee

Na je opleiding succesvol te hebben afgerond;

  • Je kent het verkoopproces en levert daar een positieve bijdrage aan.

  • Je hebt oog voor kwaliteit en kunt producten bij ontvangst controleren en opslaan.

  • Je bent in staat een goed adviesgesprek te voeren met verschillende soorten klanten.

  • Je weet precies hoe je producten verwerkt tot verkoopklare versproducten.

Zo ziet jouw opleiding er uit

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Hier kun je deze opleiding volgen

SVO Best

Best

SVO vakopleiding food

De Dieze 28
5684 PT BEST
030 275 81 81

SVO Heerhugowaard

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food

W.M. Dudokweg 78
1703 DC Heerhugowaard
030 275 81 81

SVO Houten

Houten

SVO vakopleiding food

Sleepboot 2
3991 CN HOUTEN
030 275 81 81

SVO Zwolle

Zwolle

SVO vakopleiding food

Spui 2
8032 VS ZWOLLE
030 275 81 81

Ik ben er uit

Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Meld je dan direct aan!

Aanmelden
LEERBEDRIJVEN

“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”

Wim Landwaart

Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk

Hoe word ik een leerbedrijf?