Jij bent als verkoopmedewerker vis het eerste aanspreekpunt voor klanten in de winkel. Je bent een prima verkoper, weet veel over vis en kunt klanten goed adviseren. Je weet precies hoe je vis schoonmaakt. Lekkere maaltijden en salades bereiden is één van jouw taken. In de opleiding verkoopmedewerker vis leer je hoe de klanten tevreden weggaan én terugkomen.
Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma medewerker vers (crebocode 25701).
Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.
Verkoop
Verkoop- en adviesgesprekken. Betaalmiddelen en afrekenen.
Productie
Vis keuren en herkennen, bewerken en verwerken. Verpakken en presenteren.
Hygiëne
Schoonmaken van werkruimte en materialen. Persoonlijke verzorging.
Bereiden
Maaltijden en salades bereiden.
Ontvangst
Correct ontvangen en opslaan van vis. Beoordelen kwaliteit. Goed reageren bij afwijkingen.
Functioneren
Werkhouding en instelling. Cao en werk & inkomen. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.
Als je de opleiding hebt afgerond:
Handen uit de mouwen
Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
Persoonlijk
Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.
Ervaringen uitwisselen
Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.
Leer het van de expert
Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.
Mbo-niveau 2
BBL
De opleiding duurt 2 jaar. Heb je werkervaring of de juiste vooropleiding dan rond je de opleiding gemiddeld in 1 jaar af.
Starten kan bij voldoende aanmeldingen in de week van 30 augustus 2021 en in de week van 31 januari 2022.
Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.
Om te starten heb je een afgeronde mbo-opleiding op niveau entree, vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig.
Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.
Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.
* Wijzigingen voorbehouden
** Per schooljaar
Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids.
Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.
Na het afronden van de opleiding Verkoopmedewerker vis kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3.
Heerhugowaard
SVO vakopleiding food W.M. Dudokweg 78 1703 DC Heerhugowaard telefoon 030 275 81 81
Rijswijk
SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81
Spakenburg
Restaurant De Mandemaaker Kerkstraat 103 3751 AT Spakenburg telefoon 06 118 708 12 / 030 275 81 81
Volendam
Sint Jozef Vereniging Sint Jozefstraat 2 1131 DX Volendam telefoon 030 275 81 81
Zwolle
SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81