Verkoopmedewerker vis

Praktische informatie

  • Duur/tijd

    De opleiding duurt 2 jaar. Heb je werkervaring of de juiste vooropleiding dan rond je de opleiding gemiddeld in 1 jaar af.

  • Startmoment

    Starten kan bij voldoende aanmeldingen in de week van 21 januari en in augustus 2019. Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

  • Vooropleiding

    Om te starten heb je een afgeronde mbo-opleiding op niveau 1, vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig.

    Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.

    Kijk voor meer informatie over aanname en intake onder de tab Studenten.

  • Niveau

    2
  • Type onderwijs

    BBL
  • Cursusgeld*

    € 240
    * indien 18 jaar of ouder
  • Materiaalkosten**

    € 684
    ** wijzigingen voorbehouden
Toon kostenoverzicht

Kosten 2018 - 2019

Schoolkosten* Prijs (€)

Wettelijk cursusgeld (geen btw)
(als op 1 augustus 201818 jaar of ouder)

240

Content- en licentiekosten Elektronische leeromgeving

345**

GPS-licenties Nederlands en rekenen (incl. boeken)

72**

Boeken- en materiaalkosten maximaal (incl. btw)

267,40

Verplicht

Kleding (pet en jas)

104,70

Handling en verzendkosten

15

Fotokatern vis

15,60

Fotokatern visfilets

15,60

Optioneel

Food mocs schoenen

55,10

Messenset

52

Ringband en schrijfblok

9,40

* Wijzigingen voorbehouden ** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids via www.svo.nl/studenten.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk voor meer informatie op www.svo.nl/subsidie.

Jij bent als verkoopmedewerker vis het eerste aanspreekpunt voor klanten in de winkel. Je bent een prima verkoper, weet veel over vis en kunt klanten goed adviseren. Je weet precies hoe je vis schoonmaakt. Lekkere maaltijden en salades bereiden is één van
jouw taken. In de opleiding verkoopmedewerker vis
leer je hoe de klanten tevreden weggaan én terugkomen.

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma medewerker vers (crebonummer 25423).

Bekijk hier de leaflet van de opleiding.

'Het is mijn droom om mijn eigen vishandel te beginnen'
Hamze EL Hussein

Dit leer je

  • Verkoop

    Verkoop- en adviesgesprekken. Betaalmiddelen en afrekenen.

  • Productie

    Vis keuren en herkennen, bewerken en verwerken. Verpakken en presenteren.

  • Hygiëne

    Schoonmaken van werkruimte en materialen. Persoonlijke verzorging.

  • Bereiden

    Maaltijden en salades bereiden.

  • Ontvangst

    Correct ontvangen en opslaan van vis. Beoordelen kwaliteit. Goed reageren bij afwijkingen.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Cao en werk & inkomen. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit leer je

  • Verkoop

    Verkoop- en adviesgesprekken. Betaalmiddelen en afrekenen.

  • Productie

    Vis keuren en herkennen, bewerken en verwerken. Verpakken en presenteren.

  • Hygiëne

    Schoonmaken van werkruimte en materialen. Persoonlijke verzorging.

  • Bereiden

    Maaltijden en salades bereiden.

  • Ontvangst

    Correct ontvangen en opslaan van vis. Beoordelen kwaliteit. Goed reageren bij afwijkingen.

  • Functioneren

    Werkhouding en instelling. Cao en werk & inkomen. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit kun je er mee

Na je opleiding succesvol te hebben afgerond;

  • Je hebt basiskennis van vis en visproducten.

  • Je bent in staat een goed adviesgesprek te voeren met verschillende soorten klanten.

  • Met jouw eenvoudige, maar smakelijke maaltijden en salades verras je klanten keer op keer. Je weet precies hoe je vis bewerkt tot verkoopklare producten.

  • Je kent het verkoopproces en levert daar een positieve bijdrage aan.

Zo ziet jouw opleiding er uit

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Leer het van de expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met vis en zijn experts op hun vakgebied.

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Ervaringen uitwisselen

    Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

  • Leer het van de expert

    Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met vis en zijn experts op hun vakgebied.

Hier kun je deze opleiding volgen

SVO Heerhugowaard

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food

W.M. Dudokweg 78
1703 DC Heerhugowaard
030 275 81 81

SVO Rijswijk

Rijswijk

SVO vakopleiding food

Diepenhorstlaan 3
2288 EW RIJSWIJK
030 275 81 81

SVO Spakenburg

Spakenburg

Restaurant De Mandemaaker

Kerkstraat 103
3751 AT Spakenburg
06 118 708 12 / 030 275 81 81

SVO Zwolle

Zwolle

SVO vakopleiding food

Spui 2
8032 VS ZWOLLE
030 275 81 81

Volendam

Sint Jozef Vereniging

Sint Jozefstraat 2
1131 DX Volendam
030 275 81 81

Ik ben er uit

Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Meld je dan direct aan!

Aanmelden
LEERBEDRIJVEN

“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”

Wim Landwaart

Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk

Hoe word ik een leerbedrijf?