Naamloos-4 Mbo-niveau 2 BBL Start in Augustus 2020 Januari 2021 *

Verkoopmedewerker vis

Vis schoonmaken, bereiden en verkopen. Met jouw kennis van zaken lukt dat uitstekend.

Direct aanmelden

Wil jij onze online
open dagen terugkijken?

Jij bent als verkoopmedewerker vis het eerste aanspreekpunt voor klanten in de winkel. Je bent een prima verkoper, weet veel over vis en kunt klanten goed adviseren. Je weet precies hoe je vis schoonmaakt. Lekkere maaltijden en salades bereiden is één van jouw taken. In de opleiding verkoopmedewerker vis leer je hoe de klanten tevreden weggaan én terugkomen.

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma medewerker vers (crebonummer 25423).

Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.

Dit leer je

Verkoop

Verkoop- en adviesgesprekken. Betaalmiddelen en afrekenen.

Productie

Vis keuren en herkennen, bewerken en verwerken. Verpakken en presenteren.

Hygiëne

Schoonmaken van werkruimte en materialen. Persoonlijke verzorging.

Bereiden

Maaltijden en salades bereiden.

Ontvangst

Correct ontvangen en opslaan van vis. Beoordelen kwaliteit. Goed reageren bij afwijkingen.

Functioneren

Werkhouding en instelling. Cao en werk & inkomen. Nederlands en rekenen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Dit kun je ermee

Als je de opleiding hebt afgerond:

Je hebt basiskennis van vis en visproducten. Met jouw eenvoudige, maar smakelijke maaltijden en salades verras je klanten keer op keer. Je weet precies hoe je vis bewerkt tot verkoopklare producten.
Je bent in staat een goed adviesgesprek te voeren met verschillende soorten klanten.
Je kent het verkoopproces en levert daar een positieve bijdrage aan.
Zo ziet jouw opleiding eruit

Handen uit de mouwen

Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

 

Persoonlijk

Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Ervaringen uitwisselen

Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

Leer het van de expert

Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

Praktische informatie
Niveau

Mbo-niveau 2

Type onderwijs

BBL

De opleiding duurt 2 jaar. Heb je werkervaring of de juiste vooropleiding dan rond je de opleiding gemiddeld in 1 jaar af.

Starten kan bij voldoende aanmeldingen in de week van 31 augustus en in de week van 25 januari 2021.

Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

Om te starten heb je een afgeronde mbo-opleiding op niveau entree, vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig.

Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.

Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.

Schoolkosten 2020-2021*
Wettelijk cursusgeld
(geen btw)
€ 250**
(als op 1 augustus 2020 18 jaar of ouder)
Digitaal lesmateriaal
aangeboden via SVO-portal
€ 345**
GPS-licenties Nederlands en rekenen
€ 72**
Boeken- en materiaalkosten maximaal
(incl. btw)
€ 268
Fotokatern vis
€ 16
Fotokatern visfilets
€ 16
Optioneel
Kleding
(bandana, jas en sloof)
€ 105
Food mocs schoenen
€ 55
Messenset
€ 52
Ringband en schrijfblok 
€ 9
Handling en verzendkosten
€ 15

* Wijzigingen voorbehouden
** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.

Verder leren

Na het afronden van de opleiding Verkoopmedewerker vis kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3.

Locaties

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food W.M. Dudokweg 78 1703 DC Heerhugowaard telefoon 030 275 81 81

Rijswijk

SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81

Spakenburg

Restaurant De Mandemaaker Kerkstraat 103 3751 AT Spakenburg telefoon 06 118 708 12 / 030 275 81 81

Volendam

Sint Jozef Vereniging Sint Jozefstraat 2 1131 DX Volendam telefoon 030 275 81 81

Zwolle

SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81