Mbo-niveau 3 BBL Start in April 2021 Augustus 2020 Januari 2021 November 2020 *

Zelfstandig werkend kok

Jij bent de spil in de keuken: jij weet alles van organiseren, leidinggeven en creatieve en innovatieve gerechten maken.

Direct aanmelden

Wil jij onze online
open dagen terugkijken?

Je bereidt gerechten waarbij je rekening houdt met specifieke (dieet)wensen van gasten. Je kunt deze  creatief en innovatief vertalen naar nieuwe gerechten. Bij de inkoop en het beheer van de keukenvoorraad denk je na over kostenbesparing. Je helpt continu met het verbeteren van de kwaliteit en efficiency van de keuken en het team. Verder help je andere medewerkers in het team bij hun werk en kun je het geheel goed plannen en organiseren.

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma zelfstandig werkend kok (crebonummer 25182).

De Horeca Academie biedt ook een mbo-opleiding Zelfstandig werkend kok aan. Meer informatie over deze opleiding is terug te vinden op de website van de Horeca Academie.

Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.

Dit leer je

Bereiden

Ontwikkelen en aanpassen van gerechten aan de hand van (dieet)wensen van gasten.

Voorraadbeheer

Verantwoordelijk voor de inkoop, controle, en beheer van keukenvoorraden.

Leidinggeven

Instrueren en begeleiden van lerende en nieuwe medewerkers.

Vernieuwen en verbeteren

De dienstverlening van de keuken vernieuwen en verbeteren.

Menu-engineering

Inzicht in de gerechten die voor het rendement belangrijk zijn.

Dit kun je ermee

Als je de opleiding hebt afgerond:

Je kunt gerechten aanpassen op basis van (dieet)wensen van gasten en je kunt nieuwe gerechten ontwikkelen en deze vastleggen in een eigen receptensysteem.
Je kunt lerende medewerkers aansturen, begeleiden en feedback geven op hun functioneren
Je kunt kostenbewust handelen en zo bijdragen aan de financiële doelstelling van het bedrijf.
Zo ziet jouw opleiding eruit

Handen uit de mouwen

Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Ervaringen uitwisselen

Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

Persoonlijk

Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring en zijn experts op hun vakgebied.

Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Praktische informatie
Niveau

Mbo-niveau 3

Type onderwijs

BBL

Twee jaar. Met werkervaring of de juiste vooropleiding kun je de opleiding in gemiddeld één jaar afronden.

Starten kan bij voldoende aanmeldingen in de week van 31 augustus en 9 november 2020 en in de week van 25 januari en 19 april 2021.

Neem voor meer informatie over startmomenten contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

Je hebt een afgeronde mbo-opleiding op niveau 2. Bij onvoldoende vooropleiding volgt een test voor toelating.

Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.

Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.

Schoolkosten 2020-2021*
Wettelijk cursusgeld
(geen btw)
€ 606**
(als op 1 augustus 2020 18 jaar of ouder)
Digitaal lesmateriaal
aangeboden via SVO-portal
€ 345**
GPS-licenties Nederlands en rekenen
(op verzoek)
€ 72**
Online licentie SVH kok
(voor 1 jaar. Na 1 jaar licentieverlenging per kwartaal à 45,-)
(inclusief online werkboeken)
Starterspakket SVH
(bij doorstroom van niveau 2)
– Bereidingstechnieken 2 (theorieboek)
– Drankenkennis 1 (theorieboek)
Handling en verzendkosten
€ 7,50
Optioneel
Starterspakket SVH
(bij directe instroom)
€ 80
- Werken als kok (theorieboek)
- Warenkennis (theorieboek)
- Warenkennis 2 (theorieboek)
- Bereidingstechnieken 1 (theorieboek)
- Bereidingstechnieken 2 (theorieboek)
- Drankenkennis 1 (theorieboek)
Kleding
(jas, bandana en sloof)
€ 104,70
Food mocs schoenen
€ 55,10
Handling en verzendkosten
€ 18,50

* Wijzigingen voorbehouden
** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.

Locaties

Houten

SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81