Naamloos-4 Mbo-niveau 3 BBL Start in Augustus 2021 Januari 2022 *

Traiteur

Je hebt verschillende bereidingstechnieken onder de knie en maakt zo de lekkerste traiteurgerechten.

Direct aanmelden

Kom je coronaproof langs
op een van onze locaties?

Als traiteur bij een foodbedrijf weet je precies hoe je de lekkerste en meest verrassende traiteurgerechten maakt. Je hebt een groot aantal verschillende bereidingstechnieken onder de knie en kent de snijtechnieken. Je maakt niet alleen producten, je weet ook precies hoe je ze aantrekkelijk presenteert én promoot. Welke wensen een klant ook heeft, jij stelt zonder moeite een compleet traiteuraanbod samen. Je weet veel over verschillende producten, of het nu om vis, vlees, kaas of desserts gaat. Niet voor niets komen klanten graag bij je terug, voor creatieve gerechten en het beste advies.

Na je opleiding ontvang je het diploma traiteur vers (crebonummer 25702).

 




Dit leer je

Bereidingstechnieken

Op verschillende manieren gerechten leren bereiden. Snijtechnieken voor diverse producten leren. Samenstellen van compleet traiteuraanbod.

Voedings- en productkennis

Uitgebreide kennis van productgroepen opdoen. Productkwaliteit beoordelen. Kennis van voedingsstoffen en gezonde voeding.

Communicatie en marketing

Verkoop- en adviesgesprekken voeren. Zorgen voor aantrekkelijke presentatie in de zaak. Social mediastrategie bepalen en uitvoeren.

Logistiek

Producten ontvangen en kwaliteit en opslag bewaken. Voorraadbeheer en productieproces plannen en monitoren.

Aansturen

Medewerkers aansturen en begeleiden en een taakverdeling en werkplanning opstellen.

Financieel

Rendement berekenen van maaltijden en traiteurproducten.

Dit kun je ermee

Als je de opleiding Traiteur hebt afgerond.

Als traiteur maak je de lekkerste traiteurgerechten en je gebruikt hiervoor verschillende bereidingstechnieken.
Marketing en presentatie hebben geen geheimen voor je: je weet precies hoe je je gerechten moet verkopen.
Je stuurt moeiteloos medewerkers aan en voert succesvolle advies- en verkoopgesprekken met klanten.
Zo ziet jouw opleiding eruit

Handen uit de mouwen

Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Ervaringen uitwisselen

Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

Leer het van de vakexpert

Onze docenten zijn vakmensen die zelf uit de praktijk komen. Ze hebben volop ervaring en zijn experts op hun vakgebied. Ze begeleiden je intensief en bieden je veel persoonlijke aandacht, zodat je je kunt ontwikkelen tot vakspecialist.

Praktische informatie
Niveau

Mbo-niveau 3

Type onderwijs

BBL

De opleiding duurt twee jaar (basisjaar en verdiepingsjaar). Heb je veel werkervaring of specifieke vooropleidingen, dan kun je de opleiding vanaf 2022 mogelijk in een jaar afronden.

De opleiding start bij voldoende aanmeldingen in de week van 30 augustus 2021, 15 november 2021,  31 januari 2022 en de week van 9 mei 2022 op de locaties Eindhoven, Heerhugowaard, Houten, Rotterdam en Zwolle. Wil je meer weten? Neem dan contact op met één van onze opleidingsadviseurs, via tel. 030-275 81 81.

Om met de opleiding Traiteur te kunnen starten, heb je een afgeronde vmbo- (kader, theoretisch of gemengde leerweg), vbo- of lbo-opleiding nodig, of een mbo-diploma niveau 2 of een overgangsbewijs naar 4 havo.

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het kan dat we je vragen om daarna een intaketest taal of rekenen te doen. Zo kunnen we je niveau bepalen, een studieadvies geven en zorgen voor de beste begeleiding tijdens je opleiding. Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.

Verder leren

Na het afronden van de opleiding Traiteur kun je doorstromen naar een mbo-opleiding Bedrijfsleider vers en Foodservice manager op mbo 4-niveau.

Eindhoven (per augustus 2021)

SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 24-26 5611 GT EINDHOVEN telefoon 030 275 81 81

Houten

SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81

Rotterdam

SVO vakopleiding food Verlengde Nieuwstraat 177 3011 GX Rotterdam telefoon 030 275 81 81

Zwolle

SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81