Zelfstandig werkend kok

Praktische informatie

  • Duur/tijd

    Twee jaar. Met werkervaring of de juiste vooropleiding kun je de opleiding in gemiddeld één jaar afronden.

  • Startmoment

    Starten kan bij voldoende aanmeldingen in de week van 26 augustus 2019 en in de week van 20 of 27 januari 2020. Neem voor meer informatie over startmomenten contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

  • Vooropleiding

    Je hebt een afgeronde mbo-opleiding op niveau 2. Bij onvoldoende vooropleiding volgt een test voor toelating.

    Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.

    Kijk voor meer informatie over aanname en intake onder de tab Studenten.

  • Niveau

    3
  • Type onderwijs

    BBL
  • Cursusgeld*

    € 588
    * indien 18 jaar of ouder
  • Materiaalkosten**

    € 436
    ** wijzigingen voorbehouden
Toon kostenoverzicht

Kosten 2019 - 2020

Schoolkosten* Prijs (€)

Wettelijk cursusgeld (geen btw)
(als op 1 augustus 2019 18 jaar of ouder)

588**

Content- en licentiekosten Elektronische leeromgeving (bij doorstroom van niveau 2)
SVH online licentie Horecatalent
(voor 1 jaar. Na 1 jaar licentieverlenging per kwartaal à 45,-)
Starterspakket SVH
– Bereidingstechnieken 2 (theorieboek)
– Drankenkennis 1 (theorieboek)

345**

Content- en licentiekosten Elektronische leeromgeving (bij directe instroom op niveau 3)
SVH online licentie Horecatalent
(voor 1 jaar. Na 1 jaar licentieverlenging per kwartaal à 45,-)
Starterspakket SVH

Optioneel: 80,-
– Werken als kok (theorieboek)
– Warenkennis (theorieboek)
– Warenkennis 2 (theorieboek)
– Drankenkennis 1 (theorieboek)
– Bereidingstechnieken 1 (theorieboek)
– Bereidingstechnieken 2 (theorieboek)

345**

GPS-licenties Nederlands en rekenen (incl. boeken)

72**

Optioneel

Kleding (jas, bandana en sloof)

104,70

Food mocs schoenen

55,10

Handling en verzendkosten

18,50

* Wijzigingen voorbehouden ** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids via www.svo.nl/studenten.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk voor meer informatie op www.svo.nl/subsidie.

Je bereidt gerechten waarbij je rekening houdt met specifieke (dieet)wensen van gasten. Je kunt deze  creatief en innovatief vertalen naar nieuwe gerechten. Bij de inkoop en het beheer van de keukenvoorraad denk je na over kostenbesparing. Je helpt continu met het verbeteren van de kwaliteit en efficiency van de keuken en het team. Verder help je andere medewerkers in het team bij hun werk en kun je het geheel goed plannen en organiseren.

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma zelfstandig werkend kok (crebonummer 25182).

Culinair Centrum Beverwijk en de Horeca Academie bieden ook een mbo-opleiding Zelfstandig werkend kok aan. Meer informatie over deze opleiding is terug te vinden op de website van Culinair Centrum Beverwijk en de Horeca Academie.

Bekijk hier de leaflet van de opleiding.

 

 

'Ik wil zelf gasten het verhaal achter het product kunnen vertellen'
Rosah van Schendelen
Student zelfstandig werkend kok en deelnemer Masterchef 2014

Dit leer je

  • Bereiden

    ontwikkelen en aanpassen van gerechten aan de hand van (dieet)wensen van gasten

  • Voorraadbeheer

    verantwoordelijk voor de inkoop, controle, en beheer van keukenvoorraden

  • Leidinggeven

    instrueren en begeleiden van lerende en nieuwe medewerkers

  • Vernieuwen en verbeteren

    De dienstverlening van de keuken vernieuwen en verbeteren

  • Menu-engineering

    Inzicht in de gerechten die voor het rendement belangrijk zijn

Dit leer je

  • Bereiden

    ontwikkelen en aanpassen van gerechten aan de hand van (dieet)wensen van gasten

  • Voorraadbeheer

    verantwoordelijk voor de inkoop, controle, en beheer van keukenvoorraden

  • Leidinggeven

    instrueren en begeleiden van lerende en nieuwe medewerkers

  • Vernieuwen en verbeteren

    De dienstverlening van de keuken vernieuwen en verbeteren

  • Menu-engineering

    Inzicht in de gerechten die voor het rendement belangrijk zijn

Dit kun je er mee

Na je opleiding succesvol te hebben afgerond;

  • Je kunt gerechten aanpassen op basis van (dieet)wensen van gasten

  • Je kunt nieuwe gerechten ontwikkelen en deze vastleggen in een eigen receptensysteem

  • Je kunt kostenbewust handelen en zo bijdragen aan de financiële doelstelling van het bedrijf

  • Je kunt lerende medewerkers aansturen, begeleiden en feedback geven op hun functioneren

Zo ziet jouw opleiding er uit

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Leer het van de expert

    Onze docenten komen uit de praktijk en zijn experts op hun vakgebied.

  • Restaurant

    Eén keer per maand kook je voor gasten in ons restaurant.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Extra

    Er worden regelmatig gastlessen verzorgd over onder meer vlees, vis en worstmakerij.

  • Handen uit de mouwen

    Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

  • Leer het van de expert

    Onze docenten komen uit de praktijk en zijn experts op hun vakgebied.

  • Restaurant

    Eén keer per maand kook je voor gasten in ons restaurant.

  • Persoonlijk

    Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

  • Extra

    Er worden regelmatig gastlessen verzorgd over onder meer vlees, vis en worstmakerij.

Hier kun je deze opleiding volgen

SVO Houten

Houten

SVO vakopleiding food

Sleepboot 2
3991 CN HOUTEN
030 275 81 81

Ik ben er uit

Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Meld je dan direct aan!

Aanmelden
LEERBEDRIJVEN

“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”

Wim Landwaart

Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk

Hoe word ik een leerbedrijf?