SVO en Compaxo investeren samen in werving van nieuwe medewerkers

9 december 2021 Versspeciaalzaak

Vleeswarenproducent Compaxo staat voor de grote uitdaging om voldoende jonge talenten voor de toekomst aan te trekken. Samen met SVO vakopleiding food zet het bedrijf daarom flink in op het werven van toekomstige medewerkers. Bovendien krijgen nieuwe én bestaande medewerkers de mogelijkheid om een mbo-opleiding van SVO te volgen, via het opleidingshuis dat SVO voor Compaxo opzet.

Momenteel zijn er in Nederland meer vacatures dan werkzoekenden. Dat betekent dat veel bedrijven alle zeilen bij moeten zetten om nieuwe mensen aan te trekken. Dat geldt ook voor Compaxo. Directeur Jeroen van der Post: “Het is de laatste jaren niet gemakkelijk om mensen enthousiast te krijgen voor een baan in de vleessector. Dat maakt het voor ons extra lastig om jong talent te werven, zeker in een markt waarin jongeren kunnen kiezen uit een breed aanbod van banen. Wij willen hen laten zien dat werken met vlees prachtig is, dat dat op een goede, diervriendelijke manier kan gebeuren en dat je bij ons bedrijf volop kansen hebt om jezelf te blijven ontwikkelen. Kortom: we willen nieuwe mensen vinden, binden en boeien.”

Enthousiast maken
Om de doelgroep te bereiken, ging Compaxo de samenwerking aan met SVO. Deze vakopleider in food biedt voltijd mbo-opleidingen en een groot aantal bbl-opleidingen (deeltijd) op het gebied van food aan. “We gaan samen aan de slag om jonge mensen enthousiast te maken voor ons vak”, vertelt Van der Post. “SVO brengt ons onder de aandacht tijdens een grote beurs voor scholieren in december. Wij gaan gastlessen geven aan studenten van de voltijdopleidingen van SVO, we worden stagebedrijf en we verzorgen excursies naar ons bedrijf. Samen met SVO maken we flyers en daarmee gaan we onszelf presenteren bij uitzendbureaus. Met banners maken we reclame bij diverse scholen.”

Opleidingshuis
Nieuwe én bestaande medewerkers van Compaxo krijgen bovendien de kans om een mbo-opleiding bij SVO te volgen. Dat kunnen bbl-opleidingen op de mbo-niveaus 2, 3 en 4 zijn, zoals Productiemedewerker vleesbewerking en vleeswaren, Operator versindustrie en Productieleider. Bij deze opleidingen gaan medewerkers een dag in de week naar school en de rest van de tijd werken ze. “Medewerkers kunnen zelf aangeven in welke opleiding ze interesse hebben”, zegt Van der Post. “Dan bekijken we samen met SVO wat het beste bij hen past. Natuurlijk hebben wij als bedrijf veel baat bij goed opgeleide mensen, want dat komt de kwaliteit van hun werk alleen maar ten goede. Bovendien bieden we medewerkers zo kansen om zich verder te ontwikkelen en hopen we mensen aan ons te binden.”

Over SVO vakopleiding food
SVO leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van entree-niveau tot en met niveau 4. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf. SVO helpt hen om het verschil te maken.

Over Compaxo
Familiebedrijf Compaxo viert dit jaar zijn 125-jarig jubileum. Het bedrijf heeft een eigen slachthuis in Zevenaar en bij Compaxo Gouda BV worden vleesproducten verwerkt tot vleeswaren voor een groot aantal verschillende klanten. Elke week wordt 500.000 kilo aan vleeswaren geproduceerd. Het gaat zowel om dierlijke als om plantaardige producten, want ook de vegetarische en veganistische markt worden door Compaxo bediend.