“Praktijkgerichte opleiding werkt goed voor Kathy”

22 maart 2018 BOL

Het theoretische van de havo bleek niet bij Kathy de Kruijk (18) te passen. Ze besloot een meer praktijkgerichte opleiding te zoeken en kwam mede dankzij haar vader uit bij de voltijd mbo-opleiding Generation Food van SVO vakopleiding food.

Theo de Kruijk is decaan en docent Maatschappijleer en Economie bij Scholencombinatie Delfland in Delft. Als decaan organiseert hij elk jaar een beroepenmarkt, waar een groot aantal opleidingen zich presenteert. Zijn werk kwam goed van pas toen zijn dochter Kathy op zoek ging naar een andere opleiding. “Kathy koos na de mavo voor de havo”, vertelt Theo. “Als ouders hadden wij al eens gezegd: zou je ook niet eens naar een mbo-opleiding kijken? Ze probeerde toch de havo, maar ontdekte in havo-4 dat ze de opleiding te theoretisch vond. Ze wilde praktischer aan de slag en besloot om over te stappen naar het mbo.”

Brede opleiding
Theo verzamelde informatie over verschillende opleidingen, in de agrarische sector en food. “Kathy is graag bezig met het bereiden van eten, dus de foodrichting past bij haar”, zegt hij. “We hebben ook gedacht aan een koks- of horecaopleiding, maar dat vond ze te specifiek. De opleiding Generation Food van SVO sprak haar meteen aan. Dat is een brede, praktijkgerichte opleiding waar je alle kanten mee op kunt. Ze is op school gaan kijken en dat klikte meteen. Afgelopen jaar is ze gestart bij Generation Food in Rijswijk.”

Goede keuze gemaakt
Bij Generation Food leren studenten alles over food en de wereld er om heen. “Het bevalt Kathy prima op school”, zegt Theo. “Ze gaat regelmatig op excursie naar foodbedrijven en ze heeft er net vier weken stagegelopen bij een slager-traiteur. De opleiding geeft haar de kans om zich breed te oriënteren. Ik ben blij met haar keuze. Ze zit bij Generation Food op haar plek en dat is het belangrijkste.”