Samenwerking MetaChef en SVO voor 3D-lesmateriaal voor food

4 juni 2021 Algemeen

MetaChef en SVO gaan samenwerken in het vernieuwen van diverse lesmiddelen met 3D-beeldmateriaal. Met behulp van interactieve en levensechte digitale 3D lesmaterialen speelt SVO in op de snel veranderde wijze van opleiden en trainen. Leren wordt hiermee nog aantrekkelijker gemaakt voor studenten en docenten kunnen hun kennis nog beter ondersteunen en delen met interactieve beelden. De start is gemaakt met de categorie vlees- en visproducten.

“Tijdens de eerste meeting met MetaChef zagen we een aantal 3D-levensmiddelen op het scherm, die we op die manier nog nooit eerder hadden gezien. Levensecht en tegelijkertijd verbluffend.”, aldus Rinus de Rijder, Onderwijsmanager bij SVO. “In een tijd dat bijvoorbeeld Leven Lang Ontwikkelen en blended learning meer dan actueel is, zien we dit pakket lesmaterialen als een pure noodzaak. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe digitale leermiddelen binnen korte tijd de norm worden in food- en horecaonderwijs in Nederland en ook internationaal.”   

MetaChef heeft voor de collectie vleesproducten voor SVO nauw samengewerkt met Herman Ter Weele. Vanuit zijn achtergrond als branche erkende Meesterslager heeft hij alle technische delen van het varken voorbereid, om zo de allerbeste kwaliteit 3D-beelden voor het lesmateriaal te kunnen garanderen. “Ik vond het heel erg interessant om hieraan mee te werken”, zegt Herman Ter Weele. “Het is belangrijk om goed vakpersoneel naast de praktijk te blijven opleiden en ik geloof daarbij enorm in de toepassing met digitaal, interactief en 3D.”

Kijk voor meer informatie op de website van MetaChef.