Schuitemaker Vis: “We willen mensen blij maken met vis”

25 juli 2017 Versspeciaalzaak

Met een visgroothandel, een zalmrokerij, twee visrestaurants en drie viswinkels is Schuitemaker Vis een bekende naam in de regio rond Katwijk en Sassenheim. De zaak heeft inmiddels een flinke omvang, maar het blijft een familiebedrijf, gerund door de derde generatie Schuitemakers.

“We vinden het belangrijk om de hele keten in eigen huis te hebben”, vertelt Nicoline Schuitemaker, die Schuitemaker Vis met haar vier broers runt. “Op de visvangst na hebben we alles zelf in de hand: van de ontvangst aan land tot de bereide vis op het bord. De winkels zijn onze trots. We proberen ons te onderscheiden met een persoonlijk aanpak, veel kennis van vis en producten van topkwaliteit. Onze missie is ‘klanten blij maken met vis’ en onze medewerkers zijn daarbij onmisbaar. Het is belangrijk dat zij gastvrij en enthousiast zijn, dat ze veel weten van vis en dat ze klanten goed kunnen adviseren.”

Goede basiskennis vis
Schuitemaker Vis besteedt veel aandacht aan het opleiden van medewerkers. Binnenkort start een medewerker met de mbo-opleiding Verkoopmedewerker vis van SVO vakopleiding food. “De opleiding zorgt ervoor dat de basiskennis van medewerkers goed is en dat ze meer zelfvertrouwen krijgen”, zegt Nicoline. “Bovendien houdt een student in opleiding ons scherp. We kijken nog kritischer naar onze winkels, om te zorgen dat alles helemaal klopt.”