Slagerij Kastelein: “Diploma voor medewerkers is belangrijk”

6 oktober 2017 Versspeciaalzaak

Slagerij Kastelein opende haar deuren in 1960 en is sindsdien een begrip in Diepenheim. De slagerij werkt nog steeds op ambachtelijke wijze, van zelf slachten tot het zelf maken en bedenken van een groot aantal worstsoorten. Momenteel heeft de slagerij twee medewerkers in opleiding bij SVO vakopleiding food.

 Slagerij Kastelein in Diepenheim heeft inmiddels 22 medewerkers en er zijn altijd medewerkers in opleiding bij SVO. Op het moment volgen twee collega’s de mbo 3-opleding Slager. “Ik vind het belangrijk dat medewerkers goed opgeleid worden”, zegt eigenaar Rein Hofman. “Het zijn vaak jonge jongens en voor hen is een diploma noodzakelijk. Ik merk dat het volgen van een opleiding hen ook enthousiaster maakt over het slagersvak. Hoe meer ze leren, hoe leuker ze het gaan vinden. Belangrijk, want we moeten jongeren warm maken én houden voor het ambacht.”

Goede basis

Rein heeft een praktijkopleider aangesteld die de begeleiding van de studenten verzorgt. De studenten leren de theorie op school en worden in de slagerij in de praktijk opgeleid. “Zo leren ze elke dag bij”, zegt Rein. “Op school wordt een goede basis gelegd en krijgen ze de handvatten voor de praktijk. Wij pakken het daarna op en zorgen dat ze de vaardigheden goed onder de knie krijgen. Ze doen hun werk goed en het is mooi om te zien hoe ze groeien.”