Slagerijopleidingen van SVO starten in nieuw jasje

6 september 2016 Versspeciaalzaak

In september gaat het nieuwe schooljaar van start en ook bij SVO vakopleiding food starten de slagerijopleidingen weer. Dit jaar in een nieuw jasje: het opleidingshuis is veranderd, de nieuwe mbo 3-opleiding Verkoopspecialist doet haar intrede én de studenten gaan werken in een digitale leeromgeving.

Het volgen van een opleiding is niet alleen belangrijk voor slagerijmedewerkers, maar ook voor werkgevers. Willeke de Jong, trainer/docent bij SVO: “Natuurlijk leren medewerkers veel tijdens hun werk. Maar ze leren vooral hoe het bij één bedrijf werkt. Als je een opleiding volgt, ga je breder kijken. Je doet theoretische kennis op, waardoor je begrijpt waarom je op een bepaalde manier moet werken. Daardoor groei je in je werk en als persoon. Je kennis pas je direct toe in je werk en zo help je om de slagerij verder te laten groeien.”

Digitale leeromgeving
SVO heeft vanaf dit schooljaar een nieuw opleidingshuis voor de slagerijopleidingen. Bovendien gaat de nieuwe mbo 3-opleiding Verkoopspecialist van start. In de mbo 2- en 3-opleidingen wordt de digitale leeromgeving geïntroduceerd. Wendelke Salomons, onderwijskundige bij SVO: “Studenten krijgen de lesstof niet meer op papier aangeboden, maar via een digitale leeromgeving. Aan de hand van e-books en e-learnings met informatie, foto’s, filmpjes en vragen gaan studenten zelfstandig en interactief aan de slag met leren. Het gebruik van visuele middelen maakt leren net wat makkelijker.”

Schrijf je nu in!
Wil je ook een slagersopleiding volgen? Kijk dan op www.svo.nl/vlees.