“Straks kan ik de personeelszaken voor mijn rekening nemen"

17 mei 2016 Versspeciaalzaak

Carola van Ark ging op haar vijftiende aan de slag bij Palingrokerij & Vishandel Dries van den Berg in Harderwijk en inmiddels is ze al acht jaar fulltime aan het werk bij Dries. De zaak heeft grote uitbreidingsplannen en daarom begon Carola dit jaar met de mbo 4-opleiding Bedrijfsleider vers van SVO vakopleiding food.

Palingrokering & Vishandel Dries van den Berg wil volgend jaar een palingmuseum openen, een live cooking fish bar introduceren en de verse visafdeling uitbreiden. “Met het oog op de nieuwbouwplannen vroeg Dries mij of ik de opleiding Bedrijfsleider vers wilde gaan doen”, vertelt Carola van Ark. “Hij wil dat ik meer leer over personeelsmanagement. We hebben nu elf verkoopmedewerkers in dienst waar ik mede verantwoordelijk voor ben en dat aantal gaat groeien. Het doel is dat ik mijn leidinggevende straks werk uit handen neem en de personeelszaken zelfstandig oppak. Dat geeft hem tijd om met ondernemen bezig te zijn. Natuurlijk ga ik ook werken aan een operationeel plan, de eindopdracht van de opleiding, waarin ik verbeteringen voor het bedrijf verder uitwerk. Ik ga waarschijnlijk aan de slag met onze vernieuwde verse visafdeling. Verse vis en fileren zijn mijn passies en ik wil de afdeling graag verder ontwikkelen. Vis kopen moet een beleving worden waar onze klanten steeds voor terugkomen.” Kijk hier voor meer informatie.