Studenten SVO vakopleiding food vallen in de prijzen

16 januari 2020 Out of home

Twaalf studenten van SVO vakopleiding food en leerbedrijf HMSHost deden tijdens de Horecava mee aan De Lekkerste Wedstrijden. Met succes: Mireille van de Berg won met haar broodje Caribbean Party in de categorie ‘lekkerste lunchgerecht catering’ en in de categorie ‘lekkerste lunchgerecht on the move’ ging haar studiegenoot Talal Hasan er met de hoofdprijs vandoor. In dezelfde categorie won Fachrudin Ravanda Anugerah Fakeh de tweede prijs.

 

Stichting De Lekkerste Wedstrijden organiseerde twaalf vakwedstrijden op de Horecava, die deze week plaatsvond in Amsterdam. De wedstrijden waren onderverdeeld in categorieën als ‘het lekkerste hamburgermenu’ en ‘de lekkerste maaltijdsalade’. Het doel van de wedstrijden: de creativiteit van de Nederlandse horeca een kwaliteitsimpuls geven. Twaalf studenten van de opleiding Kok basis van SVO en HMSHost namen deel aan de wedstrijden. SVO en HMSHost startten begin 2019 deze op maat gemaakte mbo 2-koksopleiding. HMSHost wilde zelf medewerkers gaan opleiden en koos SVO als partner om de praktijkgerichte opleiding te verzorgen.

 

Vakwedstrijden zorgen voor zelfvertrouwen

SVO en HMSHost stimuleren studenten om regelmatig mee te doen aan vakwedstrijden. Ook De Lekkerste Wedstrijden vormden voor de studenten een mooie kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Docent/trainer Willem Tilborghs van SVO vakopleiding food: “Voor onze studenten is het heel goed om mee te doen aan vakwedstrijden. Ze krijgen er zelfvertrouwen van, ze krijgen waardering voor hun vaardigheden en het is bovendien erg leerzaam. Ze komen er altijd sterker en vaardiger uit. We organiseerden daarom samen met HMSHost interne selectiewedstrijden, om te bepalen wie van de studenten Kok basis mee mocht doen aan De Lekkerste Wedstrijden. Ze bleken allemaal goed genoeg om deel te nemen.”

 

Caribisch broodje wint eerste prijs

Twaalf studenten streden mee in verschillende categorieën en ontwikkelden elk een creatief gerecht voor hun wedstrijd. Tijdens lessen bij SVO konden ze advies vragen en hun inzending perfectioneren. Op de drukbezochte Horecava maakten ze ter plekke hun gerecht klaar en werden ze beoordeeld door een vakjury. Mireille van de Berg won de eerste prijs met haar Caribbean Party, in de categorie ‘lekkerste lunchgerecht catering’. Ze presenteerde een zelfgemaakt broodje met vegetarische kip en fruit. De vakjury was bijzonder enthousiast over het rijke smaakpallet en de diversiteit aan ingrediënten.

 

Opleidingstraject werkt

Talal Hasan was de winnaar in de categorie ‘lekkerste lunchgerecht on the move’, met Second Chance, een wrap gevuld met kip, halloumi, tomaat, sesamzaad en Oosterse kruiden. Fachrudin Ravanda Anugerah Fakeh ging er in deze categorie met de tweede prijs vandoor. Hij kreeg bovendien een eervolle vermelding: zijn bijzondere creatie was het beste vegetarische lunchgerecht on the move. De burger van Waail Darkal was tot slot goed voor de sponsorprijs in de categorie ‘lekkerste burger’. Willem Tilborghs: “We zijn enorm trots op onze studenten. Ze hebben deelgenomen aan volwaardige vakwedstrijden en ook nog eens verschillende prijzen in de wacht gesleept. Dat geeft aan dat het intensieve opleidingstraject wat ze volgen bij SVO en HMSHost vruchten afwerpt.”

 

SVO en de Horecava

SVO was ook op andere manieren betrokken bij de Horecava. Studenten verzorgden hapjes voor bezoekers en SVO-docenten namen plaats in de vakjury’s van De Lekkerste Wedstrijden.