“Met Studieclubs wil ik groentespecialisten helpen ondernemerschap te ontwikkelen”

4 maart 2017 Versspeciaalzaak

Hij had jarenlang zijn eigen groentespeciaalzaak en is sinds 1996 trainer/docent bij SVO vakopleiding food. Christ Manders gaat zijn kennis en ervaring nu ook inzetten voor de ADN Studieclubs, die in februari zijn gestart. Het doel: groentespecialisten helpen om hun ondernemerschap te ontwikkelen.

Christ Manders heeft inmiddels veertig jaar ervaring in de AGF-branche. Hij had tot 2006 zijn eigen groentespeciaalzaak en is sinds 1983 trainer/docent. Toen zijn zoon zijn zaak overnam, ging hij fulltime als trainer/docent aan de slag bij SVO. “Ik ken de branche door en door en ik vind het geweldig om kennis over te brengen aan groentemedewerkers”, zegt Christ. “Daarom past het begeleiden van de ADN Studieclubs ook zo goed bij mij. Groentespecialisten moeten echt ondernemer zijn, willen ze een blijvend succes van hun zaak maken. Ik wil hen helpen om dat ondernemerschap te ontwikkelen.”

Ruimte voor verdieping

Als onafhankelijk kennispartner werd SVO vorig jaar gevraagd om de Studieclubs van ADN op te zetten en te begeleiden. Christ ziet dat de branche veel behoefte heeft aan Studieclubs. “Groenteondernemers willen de crisisjaren definitief achter zich laten”, zegt hij. “Daarvoor moeten ze zichzelf blijven ontwikkelen. Naast ondernemerschap komt in de Studieclubs ook het onderscheidend vermogen van de groenteman aan bod en natuurlijk diepen we verschillende onderwerpen verder uit. De deelnemers bepalen zelf welke onderwerpen dat zijn.” In februari en maart zijn de ADN Studieclubs gestart bij SVO-locaties in Best, Rijswijk, Heerhugowaard, Houten, Zwolle, Almelo en Groningen. Inschrijven kan via info@agfdetailhandel.nl.

Meer informatie over opleidingen en trainingen voor de AGF