Succesvol eerste half jaar voor voltijdopleiding Generation Food

24 januari 2017 BOL

Naast vakspecialisten heeft de foodbranche ook mensen nodig die breder zijn opgeleid. Mensen met een passie voor food, die voor een leidinggevende functie in een foodbedrijf gaan of die voor zichzelf willen beginnen. SVO vakopleiding food introduceerde daarom dit schooljaar de nieuwe mbo-opleiding Generation Food.

In het verleden werden mensen vooral opgeleid voor een specifiek vak. Dat is nog steeds belangrijk, want er is veel vraag naar goed opgeleide vakspecialisten. Maar de foodbranche vraagt ook om mensen die breed zijn opgeleid. Generation Food is een voltijd mbo-opleiding van drie jaar. Studenten gaan elke dag naar school en de studenten worden opgeleid tot ondernemers, bedrijfsleiders of productieleiders in de foodbranche. Het eerste half jaar van de opleiding is goed verlopen. In een tevredenheidsonderzoek onder studenten scoorde de opleiding een 7,5.

Betrokken docenten
Student Bas van Veenendaal deed de middelbare hotelschool, maar besloot te switchen toen hij over Generation Food hoorde. “Op de hotelschool vond ik alles met koken leuk, maar ik zag mezelf niet in een hotel werken”, vertelt hij. “Ik wil liever alles weten over eten en Generation Food sloot daar op aan.” Bas wil voor zichzelf beginnen en gaat samen met een SVO-docent aan de slag om zijn zelfbedachte product op de markt te krijgen. “De docenten zijn heel betrokken”, zegt Bas. “Je krijgt bovendien de ruimte om nieuwe dingen te proberen. Als je je verhaal maar kunt onderbouwen, dan mag je de gekste dingen proberen.” Voor meer informatie: http://www.generationfood.nl/.

Foto: Anja Roubos