SVO betekent voor mij…

24 januari 2018 Out of home

…de eerste stap naar een eigen cafetaria

“Zoals zoveel leeftijdsgenoten, zocht ik drie jaar geleden een bijbaantje. Ik werd met open armen ontvangen bij de cafetaria in ons dorp: Snackpoint Zöstere. Na een jaartje voelde ik me helemaal thuis in de horeca. Vooral het contact met mensen uit de buurt die naar je zaak komen. Écht het gezellige dorpsgevoel.

Mijn baas zag potentie in mij. Hij bood me een opleidingstraject aan tot bedrijfsleider, om in de toekomst een eigen Snackpoint-vestiging te beginnen! Ik gaf er heel bewust mijn studie marketing voor op en ging er vol voor. Bij SVO kon ik halverwege het schooljaar instromen en een eigen traject ‘op maat’ samenstellen. Het ontwikkelen van mijn talent staat voorop.

Ik kwam in een hechte klas terecht, met stuk voor stuk enthousiaste studenten vol liefde voor het vak. Een fijne plek waar we met veel plezier ervaring uitwisselen. Één dag in de week krijg ik theorieles, die ik in de andere dagen meteen in de praktijk kan brengen. Dat is echt super. Mijn bedrijfsleider is ook mijn praktijkopleider. Hij geeft me relevante opdrachten en laat me vrij om ook fouten te maken. Met vragen kan ik elke dag bij hem terecht. SVO biedt ondersteuning waar nodig.

Wanneer ik een eigen cafetaria ga openen is nog niet duidelijk. Maar met een diploma op zak houdt weinig me nog tegen. De basiskennis die ik me nu eigen maak, daar ga ik mijn hele carrière nog plezier van hebben. Want wat veel mensen niet weten is dat er een hele wereld schuilgaat achter ‘onze’ toonbank. Werken in een cafetaria is zoveel meer dan alleen frietjes bakken…”

Lestie Dams, student bedrijfsleider Fastservice