SVO betekent voor mij….

27 september 2018 Algemeen Supermarkt

… me kunnen onderscheiden als werkgever

“Je medewerkers opleiden vind ik vanzelfsprekend. Ze wijzer maken én de kans geven carrière te maken in de foodbranche. Daar hebben zij wat aan, maar wij als bedrijf ook. Zeker nu de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt is het voor ons als supermarkt essentieel om goed opgeleid personeel te hebben. En belangrijker nog: te behouden. Daar steken we veel energie in, onder meer door ze te stimuleren zich te ontwikkelen en een opleiding te volgen. We kunnen ons daarmee onderscheiden als werkgever.

Dat vraagt om een kundige opleider, die weet wat speelt in de branche. SVO is een betrouwbare vakopleider met jarenlange ervaring. Hoe ik dat weet? Ik kwam SVO in het begin van mijn carrière al tegen. Ze zetten de toon als marktleider. En ik merk het aan mijn medewerkers die momenteel een meerjarige opleiding tot assistent afdelingschef volgen. De wekelijkse theorieles van SVO maakt veel bij ze los. De opleiding prikkelt ze en maakt ze nieuwsgierig. Ze komen naar me toe voor meer informatie: hoe zit dat eigenlijk bij ons op de werkvloer? Dat geeft aan dat ze zich ontwikkelen. Mensen gaan pas leren als ze vragen stellen. Als ze dat niet zouden doen, zou ik me zorgen maken.

SVO combineert theorie met de praktijk. Dat is voor mij als werkgever ontzettend waardevol. Wat medewerkers leren, kunnen ze direct toepassen. In onze eigen supermarkt! Waar ze het straks ook zonder opleiding moeten doen. Beter kan niet.”

André van Reijen, supermarkteigenaar Plus, Veldhoven