SVO betekent voor mij…

9 januari 2019 Algemeen Versspeciaalzaak

…dé kans om specialist te worden in de visbranche

“Mijn passie voor het vak ontdekte ik tijdens een bijbaan in de viswinkel, als afwasser. Toen ik een keer meekeek in de productie, ontdekte ik de veelzijdigheid van dit product. Elke vis is een mooi beestje op zich, waar je qua bereiding alle kanten mee op kunt. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt.

Toen wist ik: ik wil in deze branche werken. Maar ik miste kennis en vaardigheden. Daarom volg ik nu een opleiding bij SVO, tot visspecialist. Ik krijg les van docenten uit de praktijk. Echte kenners, die net zo gepassioneerd zijn over vis als ik. Ze praten vol enthousiasme. En brengen hun energie over. Daardoor blijft de informatie beter hangen. Er is niets leukers dan te luisteren naar iemand die met een enorme passie over zijn vak vertelt.

Dat geldt ook voor mijn mede-studenten. Voor ons allemaal staat één ding voorop: wij volgen deze opleiding omdat we het graag willen. Want we zijn dol op het werken met vis. We delen de liefde voor het vak. Dat verbindt ons.

Ik zie mezelf de komende jaren nog verder groeien in de visbranche. Misschien run ik in de toekomst ook wel een eigen viswinkel. Mijn eigen route op de viswagen, waarmee ik de markten af ga. Wat een fantastisch begin van een loopbaan zou dat zijn. Het allermooiste vind ik het om mijn liefde voor dit prachtige product weer door te geven aan anderen. Wie weet: misschien word ik ooit nog wel docent bij SVO…”

Richard Schot, student opleiding Visspecialist