SVO food academy opent deuren voor een leven lang ontwikkelen

16 maart 2022 Algemeen

De opleider voor foodprofessionals, SVO vakopleiding food, start met een inspirerend en praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy. “Vanaf vandaag kan iedereen uit de foodretail, foodservice, foodindustrie en horeca zich een leven lang ontwikkelen in zijn of haar vakgebied door het volgen van een training of vakopleiding. Hiermee maak je je als foodprofessional klaar voor de toekomst,” zegt Martijn Rosink, projectleider SVO food academy.

 

Vacatures in de foodsector zijn moeilijk in te vullen. Er wordt veel geïnvesteerd om de juiste mensen binnen te krijgen, maar een werkgever kan ook het instrument opleiden gebruiken om mensen te behouden of om een werknemer te laten groeien binnen het bedrijf. Opleiden gaat over meer dan alleen up-to-date blijven. Het gaat om het flexibel, wendbaar en toekomstbestendig maken van je onderneming. Juist daarom stelt SVO food academy zich als doel kennis en vaardigheden van iedereen die werkzaam is in de foodsector te vergroten en actueel te houden.

 

Met een diversiteit aan trainingen, trainers uit de praktijk en inspirerend, praktijkgericht aanbod is SVO de opleidingspartner in de foodbranche. Dit deden ze al op het gebied van mbo-opleidingen, maar nu dus ook met trainingen. Met de start van SVO food academy wordt het aanbod middels de website foodacademy.svo.nl/ikblijfvers wereldkundig gemaakt. Van trainingen om nieuwe vaardigheden aan te leren zoals worst maken of pizza bakken, tot vakopleidingen voor slager en traiteur. Bij SVO food academy vindt iedere foodprofessional altijd een passende training om zichzelf verder te ontwikkelen. Een heel leven lang!

 

STAP-budget

Een leven lang ontwikkeling is nu nog eenvoudiger. Sinds 1 maart 2022 kan iedereen in Nederland die werkt of werkzoekende is het STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor training en ontwikkeling. Het STAP-budget kan men vanaf medio april inzetten voor veel trainingen van de SVO food academy.