SVO nummer 1 opleider op vakgebied Voeding en vers

13 december 2016 Algemeen

SVO vakopleiding food, mbo-opleider in de foodbranche, is dit jaar de beste mbo-opleider binnen het vakgebied Voeding en vers. SVO neemt met haar fastservice-opleidingen een derde plaats in binnen het vakgebied Horeca. Deze opleidingen krijgen het kwaliteitszegel Topopleiding 2017, dit geeft aan dat de fastservice-opleidingen van SVO tot de beste van Nederland horen.

Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) heeft vandaag de jaarlijkse Keuzegids MBO uitgebracht. Deze gids bevat een uitgebreid overzicht van de Nederlandse mbo-opleidingen en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen.

Vakgebied Voeding en vers
Per vakgebied geeft de Keuzegids een overzicht van de kwaliteit van de mbo-opleiders. Op het vakgebied Voeding en vers wordt SVO gezien als beste opleider van Nederland. Met name de organisatie van de school wordt door de studenten hoger dan gemiddeld beoordeeld. Andere positieve punten die genoemd worden zijn de docenten, de lessen, de begeleiding en de toetsing. In dit vakgebied heeft SVO een totaalscore van 73 behaald.

Vakgebied Horeca
Op het vakgebied Horeca scoort SVO ook hoog: derde op een lijst van 38 aanbieders van horeca-opleidingen. Studenten beoordelen in dit vakgebied de fastservice-opleidingen van SVO hoger dan gemiddeld voor wat betreft de organisatie van de school en ook de toetsing wordt als hoger dan gemiddeld beoordeeld. Andere positieve punten die de studenten van SVO noemen zijn de docenten, de lessen en de begeleiding. In dit vakgebied heeft SVO een totaalscore van 78 behaald.

SVO staat dit jaar op de zevende plek van de ranglijst van 68 erkende mbo-opleiders. In de categorie ‘Vakcolleges’ neemt SVO de vijfde plek in van de veertien vakscholen.

Bovenstaande gegevens komen uit de Keuzegids MBO 2017, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). Voor meer informatie: www.keuzegids.nl.