SVO-studenten in gesprek met politici tijdens DemoCrazy festival

12 maart 2019 Algemeen BOL

SVO vakopleiding food Zwolle stond maandag 11 maart in het teken van het DemoCrazy festival. SVO-studenten gingen voor de les Loopbaan en Burgerschap onder andere in discussie met politici over verschillende stellingen. Ook konden studenten hun mening peilen via de sticker stemwijzer en meer te weten komen over politiek via Virtual Reality.

Doel van het project DemoCrazy is om jongeren die voor het eerst mogen stemmen na te laten denken over dit stemrecht en hen naar de stembus te krijgen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en het Waterschap. Al eerder dit jaar bezochten de studenten het provinciehuis en dachten zij mee over hoe je jongeren kunt bereiken en enthousiast kunt maken om te gaan stemmen.

Na de les Loopbaan en Burgerschap gingen de eerstejaarsstudenten van de mbo-opleiding Generation Food de keuken in voor de bijeenkomst ‘Burgers voor Burgers’. De studenten bereidden hamburgers van streekproducten, waarbij buurtbewoners hun eigen burger konden samenstellen. Onder het genot van de burger konden ze het gesprek aangaan met politici van de Provinciale Staten en het Waterschap over de democratie en de verkiezingen.