SVO-studenten leren adviseren over buiten koken

4 november 2019 BOL Versspeciaalzaak

Buiten koken is het standaard karbonaadje op de zomerse barbecue ver voorbij. Van kookpot en Kamado tot rookoven en Ofyr: steeds meer professionals en particulieren leven zich buitenshuis uit met allerlei kooktechnieken en hittebronnen. Wat is er leuker dan klanten hierbij inspireren en adviseren? Buiten koken heeft dan ook een duidelijke plek in de opleidingen van SVO.

Docente Carola Post vindt het belangrijk dat de studenten eerst de basiskennis van het buiten koken opdoen. “Met een standaard barbecue zijn de meesten wel bekend. Maar zelfs daarover valt van alles te leren. Welke hittebron kies je bijvoorbeeld? Kokosbriketten zijn een gezonde en duurzame keuze en ze branden heel constant. Waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor het low & slow garen. Denk aan een stuk procureur dat je ’s ochtends in een gesloten barbecue legt en op 110 graden laat garen, zodat het rond etenstijd heerlijk mals is. Voor andere bereidingen werken we graag met grote stukken houtskool, het is maar net wat je wilt klaarmaken. We leren onze studenten de juiste keuzes maken.”

Uit eigen ervaring vertellen
“Studenten van de slagersopleiding en Generation Food krijgen tijdens lessen, workshops en materclasses kennis over buiten koken aangereikt en we gaan er vervolgens praktisch mee aan de slag. Pas als je het zelf hebt gedaan en meegemaakt, kun je er echt over meepraten. En een product met een mooi verhaal verkoopt nu eenmaal beter.”