SVO vakopleiding food op plek 3 beste mbo-opleiders van Nederland

10 december 2015 Algemeen

SVO vakopleiding food, mbo-opleider in de foodbranche, staat dit jaar op de derde plek van de ranglijst van 68 erkende mbo-opleiders. In de categorie ‘Vakscholen’ neemt SVO de tweede plek in van de dertien vakscholen. De beoordeelde opleidingen van SVO krijgen allemaal het kwaliteitszegel Topopleiding 2016, dit geeft aan dat de opleidingen van SVO tot de beste van Nederland horen.

Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) heeft vandaag de jaarlijkse Keuzegids MBO-studies uitgebracht. Deze gids bevat een uitgebreid overzicht van de Nederlandse mbo-opleidingen en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen.

Volgens de keuzegids is SVO volgens haar leerlingen ‘een topper’

SVO grootste BBL-opleider voor de horeca
Per vakgebied geeft de Keuzegids een overzicht van de kwaliteit van de mbo-opleiders. Op het vakgebied horeca scoort SVO bijzonder hoog: tweede op een lijst van 39 aanbieders van horeca-opleidingen. In deze ranglijst is SVO de beste en grootste reguliere opleider op het gebied van BBL-opleidingen voor de horeca. Studenten beoordelen in dit vakgebied SVO hoger dan gemiddeld voor wat betreft de docenten, lessen, begeleiding, organisatie van de school en de eerlijke toetsing. Op een schaal van 100 scoort SVO in dit vakgebied een score van 93. SVO biedt verschillende fastservice mbo-opleidingen aan en heeft daarnaast een aanbod van koksopleidingen.

Vakgebied Voeding 

In het vakgebied Voeding is SVO eveneens de grootste BBL-opleider en neemt de tweede plaats in op de ranglijst. Volgens de keuzegids is SVO volgens haar leerlingen ‘een topper’. Met name de organisatie van de school wordt als hoger dan gemiddeld beoordeeld. Andere positieve punten die door studenten genoemd worden zijn de docenten, de lessen en de begeleiding. In dit vakgebied heeft SVO een totaalscore van 75 behaald.

Bovenstaande gegevens komen uit de Keuzegids MBO-studies 2016, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). Voor meer informatie: www.keuzegids.nl.