Tien studenten Generation Food lopen stage bij slagerijen

23 mei 2019 BOL Versspeciaalzaak

De praktijk staat centraal in de voltijd mbo-opleiding Generation Food van SVO vakopleiding food. Studenten leren alles over de wereld van food en nemen daarvoor regelmatig een kijkje bij foodbedrijven. Eerstejaarsstudenten Jotty de Veld en Myra de Jonge liepen een maand stage bij een slagerij en zijn erg enthousiast.

Jotty de Veld liep stage op de productieafdeling van Keurslager Van Linschoten. “Snijden, portioneren, stampen, ik mocht alles zelf doen”, zegt hij. “Ik heb er veel van geleerd: hoe ik machines moet gebruiken voor bepaalde vleesproducten, maar ook over hygiëne en het goed schoonhouden van apparatuur. Het is mijn droom om een eigen restaurant te beginnen, maar mijn stage heeft me laten zien dat werken in een slagerij ook erg leuk is.”

Baan gekregen
Jotty’s klasgenoot Myra de Jonge wilde stage lopen bij een slagerij om te leren hoe vleesproducten van begin tot eind gemaakt worden. Ze kon aan de slag bij Keurslager Theo Vlot in Hendrik-Ido-Ambacht. “Ik werkte mee op de productieafdeling”, vertelt ze. “Van gehakt draaien tot slavinken maken, ik leerde het allemaal. Ik had niet gedacht dat het werk zo gevarieerd zou zijn en ik vond het mooi om te zien hoe het proces van vlees tot product eruit ziet. Ik kreeg na mijn stage een baan aangeboden en nu werk ik een dag in de week bij Theo. Een mooie kans! Al van kinds af aan wil ik kok worden, maar de slagerij trekt me nu ook erg. Gelukkig heb ik nog tijd genoeg om een keuze te maken.”