Training
Aspirant productkeurmeester*

Praktische informatie

  • Duur

    Een centrale trainingsdag van 9.30 uur tot 16.00 uur.

  • Kosten

    € 200,- exclusief btw.
    Verplicht lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen en ontvang je bij de start van de training op de locatie.

  • Locatie

    De training start op verschillende SVO-locaties in Nederland. Bij voldoende aanmeldingen zal deze starten in Rijswijk, Houten, Zwolle en Best.

Als het gaat om het beoordelen van producten zijn er verschillende aspecten die daarbij komen kijken. De beoordelingsaspecten van de sensorische en de organoleptische keuring komen aan bod door middel van voelen, proeven, ruiken en zien. Smaak, consistentie, samenstelling en productkwaliteit komen in deze training aan de orde en je gaat je ontwikkelen op het gebied van productbeoordelingen. Daarnaast wordt het werken met een officieel beoordelingsformulier behandeld in deze training. Na het volgen van deze training heb je voldoende kennis en vaardigheden om ingezet te worden als aspirant productkeurmeester bij productkeuringen.

Bij succesvol afronden ontvang je een door SVO Lobex en het Expertisecentrum erkend persoonsgebonden certificaat ‘Aspirant productkeurmeester’.

Bekijk hier de leaflet met meer informatie over deze training

 

* Over het Expertisecentrum voor het Slagersambacht
Het Expertisecentrum voor het Slagersambacht is sinds 2017 een onafhankelijke stichting voor het behoud van ambacht en vakmanschap in versspeciaalzaken. Deze stichting is een initiatief van SVO vakopleiding food en de Koninklijke Nederlandse Slagers.

 

Dit leer je

  • Ontwikkelen kennis

    Je leert meer over specialistische product- en proceskennis.

  • Sensorische eigenschappen

    De theorie van sensorische producteigenschappen wordt behandeld.

Dit leer je

  • Ontwikkelen kennis

    Je leert meer over specialistische product- en proceskennis.

  • Sensorische eigenschappen

    De theorie van sensorische producteigenschappen wordt behandeld.