Training
E-learning Hygiëne, voedselveiligheid en allergenen

Praktische informatie

  • Duur

    1,5 uur

  • Kosten

    Vanaf € 58 excl. btw

  • Locatie

    Deze training wordt via e-learning gevolgd. Trajecten in combinatie met klassikale trainingen zijn ook mogelijk.

In deze e-learning staat voedselveiligheid centraal. Als je werkt met voedingsmiddelen is kwaliteit en hygiëne erg belangrijk. Wat houdt kwaliteit in? Hoe werk je hygiënisch? Hoe voorkom je dat micro-organismen in het eindproduct terechtkomen? Welke kwaliteitszorgsystemen kun je onderscheiden als het gaat om voedselveiligheid? En hoe worden de kwaliteitssystemen geborgd in de diverse bedrijven? De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Voedselveiligheid
  • Micro-organismen
  • Hygiëne en hygiënesoorten
  • Voedselveiligheid- en kwaliteitssystemen
  • Voedselvergiftiging, voedselovergevoeligheid en allergenen
  • Reinigen en ontsmetten
  • Continu verbeteren: de Deming-cirkel

 

Dit leer je

  • Hygiëne

    Hygiëne en hygiënesoorten. Reiniging en desinfectie. Micro-organismen

  • Voedselveiligheid

    Voedselveiligheid- en kwaliteitssystemen. HACCP. Besmettingsbronnen, kruisbesmetting

  • Allergenen

    Voedselvergiftiging, voedselovergevoeligheid en allergenen

  • Wetgeving

    Wettelijke hygiënevoorschriften en regels

Dit leer je

  • Hygiëne

    Hygiëne en hygiënesoorten. Reiniging en desinfectie. Micro-organismen

  • Voedselveiligheid

    Voedselveiligheid- en kwaliteitssystemen. HACCP. Besmettingsbronnen, kruisbesmetting

  • Allergenen

    Voedselvergiftiging, voedselovergevoeligheid en allergenen

  • Wetgeving

    Wettelijke hygiënevoorschriften en regels

Dit kun je er mee

Na de training kun je:

  • Jij hebt kennis van hygiëne, voedselveiligheid en allergenen

  • Jij weet hoe een kwaliteitssysteem werkt

  • Je handelt volgens de voedselveiligheidsnormen

  • Je kent de wettelijke hygiënevoorschriften