Training
Gecertificeerd productkeurmeester*

Praktische informatie

  • Duur

    Drie centrale trainingsdagen (middag en avond) van
    13.30 tot 21.30 uur.

  • Kosten

    € 600,- exclusief btw.
    Verplicht lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen en ontvang je bij de start van de training op de
    locatie.

  • Locatie

    De training start op verschillende SVO-locaties in Nederland. Bij voldoende aanmeldingen zal deze starten in Rijswijk, Houten, Zwolle en Best.

Als het gaat om het beoordelen van producten zijn er verschillende aspecten die daarbij komen kijken. De beoordelingsaspecten van de sensorische en de organoleptische keuring komen uitgebreid aan bod door middel van voelen, proeven, ruiken en zien. Kennis over smaak, consistentie, samenstelling en productkwaliteit worden in deze training verdiept en je gaat je verder ontwikkelen op het gebied van productbeoordelingen. Ook het correct verwerken van de gegevens die vanuit de beoordelingen naar voren komen wordt behandeld.

Na het volgen van deze training heb je  inzicht en kennis en voldoende vaardigheden om ingezet te worden voor professionele productkeuringen (zoals bijvoorbeeld vakwedstrijden).

Bekijk hier de leaflet met meer informatie over deze training

 

* Over het Expertisecentrum voor het Slagersambacht
Het Expertisecentrum voor het Slagersambacht is sinds 2017 een onafhankelijke stichting voor het behoud van ambacht en vakmanschap in versspeciaalzaken. Deze stichting is een initiatief van SVO vakopleiding food en de Koninklijke Nederlandse Slagers.

 

 

Dit leer je

  • Verbreden kennis en vaardighenden

    Instructies, verdieping van theorie, productbeoordelingen en foutenanalyses zijn de rode draad in deze drie dagen.

Dit leer je

  • Verbreden kennis en vaardighenden

    Instructies, verdieping van theorie, productbeoordelingen en foutenanalyses zijn de rode draad in deze drie dagen.