Training
Gecertificeerd productkeurmeester*

Praktische informatie

 • Duur

  Vier dagdelen van 13.30 tot 18.00 uur.

 • Kosten

  € 680,- exclusief btw.
  Verplicht lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen en ontvang je bij de start van de training op de
  locatie.

 • Locatie

  De training start op verschillende SVO-locaties in Nederland. Bij voldoende aanmeldingen zal deze starten in Rijswijk, Houten, Zwolle en Best.

Als het gaat om het beoordelen van producten zijn er verschillende aspecten die daarbij komen kijken. De beoordelingsaspecten van de sensorische / organoleptische keuring komen uitgebreid aan bod door middel van voelen, proeven, ruiken en zien. Kennis over smaak, consistentie, samenstelling en productkwaliteit worden in deze training verdiept en je gaat je verder ontwikkelen op het gebied van productbeoordelingen. Ook het correct verwerken van de gegevens die vanuit de beoordelingen naar voren komen wordt behandeld.

Na het volgen van deze training ben je in staat om producten uit het versassortiment te beoordelen op criteria die de kwaliteit bepalen. Belangrijke competenties als vakman / producent, maar ook voor de rol van gecertificeerd productkeurmeester bij vakwedstrijden.

Bekijk hier de leaflet met meer informatie over deze training

 

* Over het Expertisecentrum voor het Slagersambacht
Het Expertisecentrum voor het Slagersambacht is sinds 2017 een onafhankelijke stichting voor het behoud van ambacht en vakmanschap in versspeciaalzaken. Deze stichting is een initiatief van SVO vakopleiding food en de Koninklijke Nederlandse Slagers.

 

 

Dit leer je

 • Verbreden kennis en vaardighenden

  Instructies, verdieping van theorie, productbeoordelingen en foutenanalyses zijn de rode draad in deze drie dagen.

Dit leer je

 • Verbreden kennis en vaardighenden

  Instructies, verdieping van theorie, productbeoordelingen en foutenanalyses zijn de rode draad in deze drie dagen.