Training
Meester worstmaker*

Praktische informatie

  • Duur

    Zes centrale trainingsdagen van 09.00-15.30 en wekelijks minimaal acht productieuren gedurende circa tien maanden in 2018/2019.

  • Kosten

    € 1250,- exclusief btw per deelnemer. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van het boek "Charcuterie deel 2". Subsidie aanvragen is mogelijk, bekijk het leaflet voor meer informatie.

  • Locatie

    De training start in maart 2019 bij SVO Houten.

Jaarlijks wordt een training tot Meester worstmaker aangeboden. Deze training bestaat inmiddels 19 jaar en ruim 240 worstmakers hebben het certificaat ‘Meester worstmaker’ ontvangen. Een jaar lang ga je op je productiebedrijf aan de slag met het toepassen van kennis in de productie van de volgende onderwerpen:

  • gegaarde worstsoorten
  • gegaarde vleeswaren
  • verduurzaamde worstsoorten
  • verduurzaamde vleeswaren
  • specialiteiten
  • specerijen, kruiden en overige additieven

Op zes centrale trainingsdagen komen praktijk en theorie bij elkaar. Instructies, verdieping van theorie, product-beoordelingen en foutenanalyses zijn de rode draad van deze zes dagen. Op deze trainingsdagen worden ook de toetsen afgenomen. Bij succesvol afronden ontvang je een door SVO Lobex en het Expertisecentrum erkend persoons-gebonden certificaat `Meester worstmaker’.

Bekijk hier de leaflet met meer informatie over deze training

 

* Over het Expertisecentrum voor het Slagersambacht
Het Expertisecentrum voor het Slagersambacht is sinds 2017 een onafhankelijke stichting voor het behoud van ambacht en vakmanschap in versspeciaalzaken. Deze stichting is een initiatief van SVO vakopleiding food en de Koninklijke Nederlandse Slagers.

 

Binnenkort start de training op onderstaande locatie.

  • SVO Houten" data-lazyload/>

    SVO Houten

    Sleepboot 2

    3991 CN HOUTEN

    030 275 81 81

    Route
    13 mrt | 15 mei | 18 sept | 16 okt | 6 nov

Dit leer je

  • Inzicht en kennis

    Je leert hoe je de kwaliteit en het rendement van het product en de productie kunt verbeteren.

  • Ontwikkelen vaardigheden

    Je kunt na afloop zelfstandig productieproblemen van het assortiment worst- en vleeswarensoorten oplossen.

Dit leer je

  • Inzicht en kennis

    Je leert hoe je de kwaliteit en het rendement van het product en de productie kunt verbeteren.

  • Ontwikkelen vaardigheden

    Je kunt na afloop zelfstandig productieproblemen van het assortiment worst- en vleeswarensoorten oplossen.