Training
SVH Kok

Praktische informatie

  • Opleidingskosten

    Cursusgeld: € 3.250,- excl. btw
    Boekengeld: € 250,- excl. btw
    Examengeld: € 350,- excl. btw

  • Locatie

    Deze opleiding kan gevolgd worden bij SVO vakopleiding food Houten of op locatie van opdrachtgever

In elke horecazaak heb je een keuken. Of je nu in een restaurant, café, hotel of andere horecazaak komt, overal zijn koks nodig.

Lijkt het je leuk om creatief met etenswaren bezig te zijn? Als kok kun je bij een chic sterrenrestaurant werken maar ook bejaardentehuizen hebben koks nodig. De manier waarop je kookt kan dus erg verschillen. Zo kunnen ook de werktijden erg verschillen, het ligt er maar net aan waar je werkt en dat ligt er maar net aan waar je kokshart ligt. Afhankelijk van het bedrijf voer je werkzaamheden onder begeleiding uit. Je bent verantwoordelijk voor de werkzaamheden die je zelf uitvoert, maar legt verantwoording af aan de leidinggevende van de keuken.
Als Kok bereid je gerechten die op de menukaart staan. De functie is vooral uitvoerend, dus je bedenkt nog niet je eigen menu. Je zet ingrediënten klaar of bereidt ze voor zodat andere koks ermee aan de slag kunnen. Ook borden mooi opmaken voordat ze naar gasten gaan behoort tot je taken. Daarnaast zorg je ervoor dat de keuken netjes en schoon is. Tot slot hoort ook het in ontvangst nemen van nieuwe voorraad bij jouw werk.

De opleiding wordt afgesloten met een examen SVH Kok. Met het diploma SVH Kok kun jij aan de slag als kok of doorstromen naar een volgend niveau.

De opleiding SVH Kok wordt georganiseerd op aanvraag. Bijvoorbeeld voor restaurantformules, groothandel of gemeente.

De opleiding werkt toe naar de onderstaande eindtermen:

Bereidt gerechten

  • Plant zijn werkzaamheden
  • Maakt mise en place
  • Past recepten aan
  • Bereidt gerechten en componenten
  • Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • Verricht onderhoud aan keukeninventaris

Beheert keukenvoorraden

  • Bestelt benodigde producten
  • Ontvangt en controleert geleverde producten
  • Slaat geleverde producten op
  • Controleert producten en voert keukenadministratie uit