Start in jan - mrt 2020 open inschrijving *

Meester worstmaker*

Kom jij naar een van onze
open dagen?

Een jaar lang ga je op je productiebedrijf aan de slag met het toepassen van kennis in de productie van de volgende onderwerpen:

  • gegaarde worstsoorten
  • gegaarde vleeswaren
  • verduurzaamde worstsoorten
  • verduurzaamde vleeswaren
  • specialiteiten
  • specerijen, kruiden en overige additieven

Op zes centrale trainingsdagen komen praktijk en theorie bij elkaar. Instructies, verdieping van theorie, product-beoordelingen en foutenanalyses zijn de rode draad van deze zes dagen. Op deze trainingsdagen worden ook de toetsen afgenomen. Bij succesvol afronden ontvang je een door Certifex Food en het Expertisecentrum erkend persoonsgebonden certificaat `Meester worstmaker’.

* Over het Expertisecentrum voor het Slagersambacht
Het Expertisecentrum voor het Slagersambacht is sinds 2017 een onafhankelijke stichting voor het behoud van ambacht en vakmanschap in versspeciaalzaken. Deze stichting is een initiatief van SVO vakopleiding food en de Koninklijke Nederlandse Slagers.

 

Dit leer je

Inzicht en kennis

Je leert hoe je de kwaliteit en het rendement van het product en de productie kunt verbeteren.

Ontwikkelen vaardigheden

Je kunt na afloop zelfstandig productieproblemen van het assortiment worst- en vleeswarensoorten oplossen.

Praktische informatie

Zes centrale trainingsdagen gedurende circa tien maanden.

€ 1250,- exclusief btw per deelnemer.

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van het boek “Charcuterie deel 2”. Deelnemers die dit boek niet in hun bezit hebben, kunnen deze voor aanvang van de training bestellen bij het Expertisecentrum voor het Slagersambacht voor €150,-. Dit kan aangegeven worden bij de aanmelding. Daarnaast zijn de kosten van de productie voor eigen rekening van de deelnemer.

Het is mogelijk om bij Sovvb subsidie aan te vragen voor deze training. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op https://www.knsnet.nl/sovvb

 

 

De training start in het voorjaar van 2020 bij voldoende aanmeldingen in Houten.

Data:
11 mrt | 1 apr | 13 mei | 17 jun |16 sep | 28 okt 2020
Tijd: 09.30 – 16.00 uur

Locaties

Houten

SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81

Aanmelding training

Reserveer hieronder je plek!

Man Vrouw
Ja Nee
Ja Nee