Start in jan - mrt 2020 open inschrijving *

Uitbener varkensvlees*

Direct aanmelden

Kom jij naar een van onze
open dagen?

Goed uitsnijden, uitbenen, afzwoerden en verdelen van een half varken vormt de basis van de productkwaliteit zoals deze als eindproduct door de klant wordt ervaren. Als dit op een professionele manier wordt gedaan dan is het economisch rendement stukken groter. Er is dan sprake van minder indroog-, snij- en waardeverlies. De vakman kan hier de basis leggen voor de verschillende seizoens- of eindbestemmingen van delen van het halve varken.

In de training leren de deelnemers tijdens vier trainingsdagen de vaardigheden van het uitbenen van alle varkensonderdelen. Vanzelfsprekend krijgen zaken als hygiënisch en veilig werken de nodige aandacht. En daar waar nodig zal ook de nodige theoretische kennis worden behandeld die hoort bij het uitbenen, bewerken en herkennen/bestemmen van de vleesdelen. Deze training wordt op de vijfde dag afgesloten met een praktijk- en theorie-examen.

* Over het Expertisecentrum voor het Slagersambacht
Het Expertisecentrum voor het Slagersambacht is sinds 2017 een onafhankelijke stichting voor het behoud van ambacht en vakmanschap in versspeciaalzaken. Deze stichting is een initiatief van SVO vakopleiding food en de Koninklijke Nederlandse Slagers.

 

Dit leer je

Bewerken

Je leert hoe je de productkwaliteit en het rendement van het varkensvlees door de juiste bewerking kunt verbeteren

Vleesdelen

Vleesdelen optimaal verwaarden door de juiste productiemethode toe te passen.

Dit kun je ermee

Na de training kun je:

Zelfstandig de juiste snijtechnieken toepassen op de onderdelen van een half varken
De juiste snitten hanteren in relatie tot de gewenste eindproducten t/m de grote verdeling (3e snit).
Bij het succesvol afronden van de training ontvang je het persoongebonden certificaat 'Uitbener varkensvlees'.
Praktische informatie

4 centrale trainingsdagen en 1 examendag in een periode van circa 3 maanden.

€ 1300,- exclusief btw en inclusief leermiddelen, oefenmateriaal en examen.

Het is mogelijk om bij Sovvb subsidie aan te vragen voor deze training. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op https://www.knsnet.nl/sovvb

De training wordt bij voldoende aanmeldingen aangeboden bij Slagerij Ter Weele (Oene) op onderstaande data:

Data: 25 mrt | 8 apr | 22 apr | 6 mei | 3 jun 2020
De eerste trainingsdag start om 08.00 uur, overige tijden in overleg met de trainer en groep.

Bij voldoende aanmeldingen is het ook mogelijk om de training te volgen op een van de SVO-locaties.

 

Locaties

Best

SVO vakopleiding food De Dieze 28 5684 PT BEST telefoon 030 275 81 81

Houten

SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81

Rijswijk

SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81

Zwolle

SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81

Aanmelding training

Reserveer hieronder je plek!

Man Vrouw
Ja Nee
Ja Nee