Training
Uitbener varkensvlees*

Praktische informatie

Goed uitsnijden, uitbenen, afzwoerden en verdelen van een half varken vormt de basis van de productkwaliteit zoals deze als eindproduct door de klant wordt ervaren. Als dit op een professionele manier wordt gedaan dan is het economisch rendement stukken groter. Er is dan sprake van minder indroog-, snij- en waardeverlies. De vakman kan hier de basis leggen voor de verschillende seizoens- of eindbestemmingen van delen van het halve varken.

In de training leren de deelnemers tijdens vier trainingsdagen de vaardigheden van het uitbenen van alle varkensonderdelen. Vanzelfsprekend krijgen zaken als hygiënisch en veilig werken de nodige aandacht. En daar waar nodig zal ook de nodige theoretische kennis worden behandeld die hoort bij het uitbenen, bewerken en herkennen/bestemmen van de vleesdelen. Deze training wordt op de vijfde dag afgesloten met een praktijk- en theorie-examen.

Bekijk hier de leaflet met meer informatie over deze training

 

* Over het Expertisecentrum voor het Slagersambacht
Het Expertisecentrum voor het Slagersambacht is sinds 2017 een onafhankelijke stichting voor het behoud van ambacht en vakmanschap in versspeciaalzaken. Deze stichting is een initiatief van SVO vakopleiding food en de Koninklijke Nederlandse Slagers.

 

Binnenkort start de training op onderstaande locatie.

  • SVO Best" data-lazyload/>

    SVO Best

    De Dieze 28

    5684 PT BEST

    030 275 81 81

    Route
    19 feb | 4 mrt | 18 mrt | 1 apr | 22 apr

Dit leer je

  • Inzicht en kennis

    Je leert hoe je de productkwaliteit en het rendement van het varkensvlees door de juiste bewerking kunt verbeteren en hoe de vleesdelen optimaal te verwaarden door de juiste productiemethode toe te passen.

  • Ontwikkelen vaardigheden

    Je kunt na het volgen van deze training zelfstandig de juiste snijtechnieken toepassen op de onderdelen van een half varken en de juiste snitten hanteren in relatie tot de gewenste eindproducten t/m de grote verdeling (3e snit).

Dit leer je

  • Inzicht en kennis

    Je leert hoe je de productkwaliteit en het rendement van het varkensvlees door de juiste bewerking kunt verbeteren en hoe de vleesdelen optimaal te verwaarden door de juiste productiemethode toe te passen.

  • Ontwikkelen vaardigheden

    Je kunt na het volgen van deze training zelfstandig de juiste snijtechnieken toepassen op de onderdelen van een half varken en de juiste snitten hanteren in relatie tot de gewenste eindproducten t/m de grote verdeling (3e snit).