Start in open inschrijving *

Voedselveiligheid / HACCP

Direct aanmelden

Wil jij onze online
open dagen terugkijken?

Jij werkt met verse producten en je weet hoe belangrijk hygiëne, voedselveiligheid en kwaliteit in jouw werk zijn. Maar hoe zit het precies? Hoe voorkom je besmetting en bederf en wat gebeurt er eigenlijk als het mis gaat? Wat zijn de wetten en regels en vooral: hoe kun jij deze vertalen naar jouw werksituatie? Na deze training weet jij precies hoe je hygiënisch te werk gaat.

Dit leer je

Hygiëne

Voedselveiligheid en soorten hygiëne. High care ruimten. Reiniging en desinfectie.

Besmetting

Micro-organismen, bederf, conserveren. Besmettingsbronnen, kruisbesmetting, nabesmetting.

Kwaliteit

Effectief werken met het kwaliteitssysteem binnen jouw bedrijf (zoals HACCP, BRC en IFS).

Regels

Wetgeving en controlerende instanties.

Dit kun je ermee

Na de training kun je:

Je kent het kwaliteitsmanagementsysteem en weet hoe je de kwaliteit hoog kunt houden.
Jij hebt kennis van hygiëne en voedselveiligheid. Je bent je bewust van jouw rol in voedselveilig produceren.
Je bent in staat om te werken volgens de geldige wetten, procedures en eisen rond voedselveiligheid.
Praktische informatie

In onderling overleg worden het doel en de duur van de training vastgelegd.

Afhankelijk van de duur van de training.

Deze training kunnen we bij jou in het bedrijf verzorgen.