Training
Worstmaker*

Praktische informatie

  • Duur

    16 dagen van
    09.00 uur tot 15.30 uur

  • Kosten

    € 2.100,- exclusief btw per deelnemer. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van het boek "Charcuterie deel 2". Subsidie aanvragen is mogelijk, bekijk het leaflet voor meer informatie.

  • Locatie

    De training start op verschillende SVO-locaties in Nederland. Bij voldoende aanmeldingen zal deze starten in september 20018 in Rijswijk, Houten, Zwolle en Best.

Stap in 16 dagen in de wereld van worstmaken. De training Worstmaker combineert theorie en praktijk. Je gaat zelf aan de slag en leert de basisvaardigheden van de worstmakerij. De meest voorkomende worstsoorten en vleeswaren passeren de revue. Na het volgen van deze training heb jij alle vaardigheden in huis om zelfstandig diverse worstsoorten en vleeswaren te maken en heb je inzicht in het productieproces gekregen. Tijdens de training zijn er twee theorie-examens en de training wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Bij succesvol afronden ontvang je een door SVO Lobex en het Expertisecentrum erkend persoonsgebonden certificaat `Worstmaker’.

Bekijk hier de leaflet met meer informatie over deze training

 

* Over het Expertisecentrum voor het Slagersambacht
Het Expertisecentrum voor het Slagersambacht is sinds 2017 een onafhankelijke stichting voor het behoud van ambacht en vakmanschap in versspeciaalzaken. Deze stichting is een initiatief van SVO vakopleiding food en de Koninklijke Nederlandse Slagers.

 

 

Binnenkort start de training op onderstaande locatie.

  • SVO Best" data-lazyload/>

    SVO Best

    De Dieze 28

    5684 PT BEST

    030 275 81 81

    Route
    september 2018
  • SVO Houten" data-lazyload/>

    SVO Houten

    Sleepboot 2

    3991 CN HOUTEN

    030 275 81 81

    Route
    september 2018
  • SVO Rijswijk" data-lazyload/>

    SVO Rijswijk

    Diepenhorstlaan 3

    2288 EW RIJSWIJK

    030 275 81 81

    Route
    september 2018
  • SVO Zwolle" data-lazyload/>

    SVO Zwolle

    Spui 2

    8032 VS ZWOLLE

    030 275 81 81

    Route
    september 2018

Dit leer je

  • Verbreden basiskennis

    Je verbreedt je kennis van de worstmakerij en welke machines binnen de worstmakerij gebruikt worden.

  • Uitleg productieproces

    De verschillende grond- en hulpstoffen van de worstmakerij komen aan bod. Daarnaast leer je meer over de meest gebruikte kruiden en specerijen.

  • Ontwikkelen vaardigheden

    Je kunt na afloop zelfstandig diverse worstsoorten en vleeswaren maken.

Dit leer je

  • Verbreden basiskennis

    Je verbreedt je kennis van de worstmakerij en welke machines binnen de worstmakerij gebruikt worden.

  • Uitleg productieproces

    De verschillende grond- en hulpstoffen van de worstmakerij komen aan bod. Daarnaast leer je meer over de meest gebruikte kruiden en specerijen.

  • Ontwikkelen vaardigheden

    Je kunt na afloop zelfstandig diverse worstsoorten en vleeswaren maken.