Start in jul - sep 2020 *

Worstmaker*

Direct aanmelden

Wil jij onze online
open dagen terugkijken?

Stap in 16 dagen in de wereld van worstmaken. De training Worstmaker combineert theorie en praktijk. Je gaat zelf aan de slag en leert de basisvaardigheden van de worstmakerij. De meest voorkomende worstsoorten en vleeswaren passeren de revue. Na het volgen van deze training heb jij alle vaardigheden in huis om zelfstandig diverse worstsoorten en vleeswaren te maken en heb je inzicht in het productieproces gekregen. Tijdens de training zijn er twee theorie-examens en de training wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Bij succesvol afronden ontvang je een door Certifex Food en het Expertisecentrum erkend persoonsgebonden certificaat `Worstmaker’.

 

* Over het Expertisecentrum voor het Slagersambacht
Het Expertisecentrum voor het Slagersambacht is sinds 2017 een onafhankelijke stichting voor het behoud van ambacht en vakmanschap in versspeciaalzaken. Deze stichting is een initiatief van SVO vakopleiding food en de Koninklijke Nederlandse Slagers.

 

 

Dit leer je

Verbreden basiskennis

Je verbreedt je kennis van de worstmakerij en welke machines binnen de worstmakerij gebruikt worden.

Uitleg productieproces

De verschillende grond- en hulpstoffen van de worstmakerij komen aan bod. Daarnaast leer je meer over de meest gebruikte kruiden en specerijen.

Ontwikkelen vaardigheden

Je kunt na afloop zelfstandig diverse worstsoorten en vleeswaren maken.

Praktische informatie

16 dagen van
09.00 uur tot 15.30 uur

€ 2.100,- exclusief btw per deelnemer. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van het boek “Charcuterie deel 2”.

Het is mogelijk om bij Sovvb subsidie aan te vragen voor deze training. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op https://www.knsnet.nl/sovvb

De training start bij voldoende aanmeldingen op onderstaande SVO-locaties:

  • Zwolle: 2 sep | 16 sep | 30 sep | 21 okt | 11 nov | 25 nov | 6 jan | 20 jan | 3 feb | 24 feb | 10 mrt | 24 mrt | 14 apr | 19 mei | 2 jun | 16 jun
  • Houten: 9 sep | 23 sep | 7 okt | 28 okt | 18 nov | 2 dec | 13 jan | 27 jan | 17 feb | 3 mrt | 17 mrt | 31 mrt | 21 apr | 26 mei | 9 jun | 23 jun
  • Rijswijk: 10 sep |24 sep | 8 okt |29 okt | 12 nov |26 nov 2020 | 7 jan | 21 jan | 11 feb | 4 mrt | 18 mrt | 8 apr | 22 apr | 13 mei | 27 mei | 10 jun
Locaties

Houten

SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81

Rijswijk

SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81

Zwolle

SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81