Start in okt - dec 2021 open inschrijving *

Uitbener rundvlees

Direct aanmelden

Kom je coronaproof langs
op een van onze locaties?

Goed breken, uitbenen en verdelen van een half rund vormt de basis van de productkwaliteit zoals deze als eindproduct door de klant wordt ervaren. Als dit op een professionele manier wordt gedaan dan is het economisch rendement stukken groter. Er is dan sprake van minder indroog-, snij- en waardeverlies. De vakman kan hier de basis leggen voor de verschillende seizoens- of eindbestemmingen van delen van het halve rund en zo het vlees beter vierkant verwaarden.

In de training leren de deelnemers tijdens vijf trainingsdagen de vaardigheden van het uitbenen van alle runderonderdelen. Vanzelfsprekend krijgen zaken als hygiënisch en veilig werken de nodige aandacht. En daar waar nodig zal de nodige theoretische kennis worden behandeld die hoort bij het uitbenen, bewerken en herkennen/bestemmen van de vleesdelen. Deze training wordt op de vijfde dag afgesloten met een certificaat.

Dit leer je

Bewerken

Je leert hoe je de grote delen van een rund moet uitbenen. Daarnaast leer je hoe je de productkwaliteit en het rendement van het rundvlees door de juiste bewerking kunt verbeteren.

Vleesdelen

Vleesdelen optimaal verwaarden door de juiste snit/bestemming toe te passen.

Dit kun je ermee

Na de training kun je:

Zelfstandig de juiste snijtechnieken toepassen op de onderdelen van een half rund. De grote delen van het rund uitbenen.
De juiste snitten hanteren in relatie tot de gewenste eindproducten tot en met de grote verdeling (3e snit).
Bij succesvol afronden van de training ontvang je een certificaat van deelname.
Praktische informatie

5 centrale trainingsdagen.

€975,00

Bij voldoende deelnemers start de training op 3 september  bij SVO Eindhoven. De training vindt van 9.00 tot 15.30 uur plaats op de volgende data: 3 sep | 10 sep | 17 sep | 24 sep | 1 okt

Locaties

Eindhoven (per augustus 2021)

SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 24-26 5611 GT EINDHOVEN telefoon 030 275 81 81