Training
Vakopleiding vis

Praktische informatie

  • Duur

    14 dagdelen in losse modulen te volgen. Iedere module wordt afgesloten met een examen.

  • Kosten

    De totaalprijs voor de Vakopleiding vis is €1.945 per deelnemer. Neem voor meer informatie over de kosten per module contact op met SVO. Subsidie aanvragen is mogelijk op verschillende trainingen.

  • Locatie

    Bij voldoende aanmeldingen start de Vakopleiding vis in november bij SVO vakopleiding food in Rijswijk.

Jij weet de meest uiteenlopende vragen over vis te beantwoorden. Maar ook over schaal- en schelpdieren en de bereiding ervan kunnen klanten rekenen op jouw advies. Vis schoonmaken en fileren heb je onder de knie en jij ziet precies hoe vers een vis is. In de winkel ga jij veilig en schoon te werk.

Bij de vernieuwde Vakopleiding vis staat de praktijk centraal. De vakopleiding is in losse modules te volgen. Na elke module wordt jouw theoretische en praktische vaardigheid beoordeeld. Na succesvolle afronding krijg je een deelcertificaat. Na het behalen van alle deelcertificaten ontvang je het certificaat Vakopleiding vis.

De Vakopleiding vis bestaat uit onderstaande modules inclusief examens. De kosten voor de losse modules zijn:

  • Haring bewerken (2 dagdelen, € 380,-)
  • Rondvis bewerken (3 dagdelen, € 520,-)
  • Platvis bewerken (2 dagdelen, € 380,-)
  • Schaal- schelp- en weekdieren (1 dagdeel, € 240,-)
  • Keuren en benoemen (2 dagdelen, € 380,-)
  • Bereiden (1 dagdeel, € 240,-)
  • Frituren van vis en visproducten (1 dagdeel, € 240,-)
  • Duurzaamheid en traceerbaarheid (1 dagdeel, € 240,-)
  • Hygiëne, ontvangst en opslag (1 dagdeel, € 240,-)

De kosten voor de totale Vakopleiding vis zijn € 1.945,-
Deelnemers hebben toegang tot de digitale leeromgeving met daarin e-books, e-learnings en toetsen.

Binnenkort start de training op onderstaande locatie.

  • SVO Rijswijk" data-lazyload/>

    SVO Rijswijk

    Diepenhorstlaan 3

    2288 EW RIJSWIJK

    030 275 81 81

    Route
    18 nov | 25 nov | 2 dec | 9 dec | 13 jan | 20 jan | 27 jan | 10 feb | 17 feb | 2 mrt | 9 mrt | 16 mrt | 23 mrt | 30 mrt Vakopleiding vis totaal
  • SVO Rijswijk" data-lazyload/>

    SVO Rijswijk

    Diepenhorstlaan 3

    2288 EW RIJSWIJK

    030 275 81 81

    Route
    18 nov | 25 nov Platvis bewerken
  • SVO Rijswijk" data-lazyload/>

    SVO Rijswijk

    Diepenhorstlaan 3

    2288 EW RIJSWIJK

    030 275 81 81

    Route
    2 dec Duurzaamheid en traceerbaarheid
  • SVO Rijswijk" data-lazyload/>

    SVO Rijswijk

    Diepenhorstlaan 3

    2288 EW RIJSWIJK

    030 275 81 81

    Route
    9 dec Schaal- schelp- en weekdieren
  • SVO Rijswijk" data-lazyload/>

    SVO Rijswijk

    Diepenhorstlaan 3

    2288 EW RIJSWIJK

    030 275 81 81

    Route
    13 jan | 20 jan Keuren en benoemen
  • SVO Rijswijk" data-lazyload/>

    SVO Rijswijk

    Diepenhorstlaan 3

    2288 EW RIJSWIJK

    030 275 81 81

    Route
    27 jan | 10 feb | 17 feb Rondvis bewerken
  • SVO Rijswijk" data-lazyload/>

    SVO Rijswijk

    Diepenhorstlaan 3

    2288 EW RIJSWIJK

    030 275 81 81

    Route
    2 mrt Hygiëne, ontvangst en opslag
  • SVO Rijswijk" data-lazyload/>

    SVO Rijswijk

    Diepenhorstlaan 3

    2288 EW RIJSWIJK

    030 275 81 81

    Route
    9 mrt Frituren vis en visproducten
  • SVO Rijswijk" data-lazyload/>

    SVO Rijswijk

    Diepenhorstlaan 3

    2288 EW RIJSWIJK

    030 275 81 81

    Route
    16 mrt Bereiden
  • SVO Rijswijk" data-lazyload/>

    SVO Rijswijk

    Diepenhorstlaan 3

    2288 EW RIJSWIJK

    030 275 81 81

    Route
    23 mrt | 30 mrt Haring

Dit leer je

  • Productkennis

    Theoretische productkennis van vis. Rondvis, platvis, schaal- en schelpdieren herkennen.

  • Fileren

    Vis fileren. Haring schoonmaken.

  • Kwaliteit

    Vis beoordelen op versheid.

  • Bereiden

    Bewerken, verwerken en bereiden van vis, schaal- en schelpdieren.

Dit leer je

  • Productkennis

    Theoretische productkennis van vis. Rondvis, platvis, schaal- en schelpdieren herkennen.

  • Fileren

    Vis fileren. Haring schoonmaken.

  • Kwaliteit

    Vis beoordelen op versheid.

  • Bereiden

    Bewerken, verwerken en bereiden van vis, schaal- en schelpdieren.

Dit kun je er mee

Na de training kun je:

  • Met jouw uitgebreide kennis van vis, schaal en schelpdieren, weet je klanten altijd goed te adviseren.

  • Je weet hoe je veilig en schoon te werk gaat.

  • Je hebt alle kennis in huis om vis correct te beoordelen op versheid.

  • Je kunt de meest voorkomende vissoorten op de juiste manier fileren.