Training
Vakopleiding vis

Praktische informatie

  • Duur

    13 dagdelen in losse modulen te volgen

  • Kosten

    Neem voor meer informatie over de kosten contact op met SVO. Subsidie aanvragen is mogelijk op verschillende trainingen.

  • Locatie

    Neem contact met ons op om te kijken op welke locatie bij jou in de buurt deze training binnenkort start.

Jij weet de meest uiteenlopende vragen over vis te beantwoorden. Maar ook over schaal- en schelpdieren en de bereiding ervan kunnen klanten rekenen op jouw advies. Vis schoonmaken en fileren heb je onder de knie en jij ziet precies hoe vers een vis is. In de winkel ga jij veilig en schoon te werk.

De vernieuwde Vakopleiding vis is in losse modules te volgen. Na elke module word jouw theoretische en praktische vaardigheid beoordeeld. Na succesvolle afronding krijg je een deelcertificaat. Na het behalen van alle deelcertificaten ontvang je het certificaat Vakopleiding vis.

De Vakopleiding vis bestaat uit de volgende modules:

  • Bewerken haring (2 dagdelen)
  • Bewerken rondvis (2 dagdelen)
  • Bewerken platvis (2 dagdelen)
  • Schaal- schelp- en weekdieren (1 dagdeel)
  • Keuren en benoemen (2 dagdelen)
  • Bereiden (1 dagdeel)
  • Frituren vis- en visproducten (1 dagdeel)
  • Leefomgeving, duurzaamheid, visvangst en kweek, keurmerken (1 dagdeel)
  • Hygiënecode visdetailhandel, HACCP visgroothandel (1 dagdeel)

Dit leer je

  • Productkennis

    Theoretische productkennis van vis. Rondvis, platvis, schaal- en schelpdieren herkennen.

  • Fileren

    Vis fileren. Haring schoonmaken.

  • Kwaliteit

    Vis beoordelen op versheid.

  • Bereiden

    Bewerken, verwerken en bereiden van vis, schaal- en schelpdieren.

Dit leer je

  • Productkennis

    Theoretische productkennis van vis. Rondvis, platvis, schaal- en schelpdieren herkennen.

  • Fileren

    Vis fileren. Haring schoonmaken.

  • Kwaliteit

    Vis beoordelen op versheid.

  • Bereiden

    Bewerken, verwerken en bereiden van vis, schaal- en schelpdieren.

Dit kun je er mee

Na de training kun je:

  • Met jouw uitgebreide kennis van vis, schaal en schelpdieren, weet je klanten altijd goed te adviseren.

  • Je weet hoe je veilig en schoon te werk gaat.

  • Je hebt alle kennis in huis om vis correct te beoordelen op versheid.

  • Je kunt de meest voorkomende vissoorten op de juiste manier fileren.