Start in open inschrijving *

Vakopleiding vis

Je weet veel van vis en het schoonmaken en fileren heb je onder de knie. Jij ziet bovendien precies hoe vers een vis is.

Direct aanmelden

Wil jij onze online
open dagen terugkijken?

Jij weet de meest uiteenlopende vragen over vis te beantwoorden. Maar ook over schaal- en schelpdieren en de bereiding ervan kunnen klanten rekenen op jouw advies. Vis schoonmaken en fileren heb je onder de knie en jij ziet precies hoe vers een vis is. In de winkel ga jij veilig en schoon te werk.

Bij de vernieuwde Vakopleiding vis staat de praktijk centraal. De vakopleiding is in losse modules te volgen. Na elke module wordt jouw theoretische en praktische vaardigheid beoordeeld. Na succesvolle afronding krijg je een deelcertificaat. Na het behalen van alle deelcertificaten ontvang je het certificaat Vakopleiding vis.

De Vakopleiding vis bestaat uit onderstaande modules inclusief examens.

  • Haring bewerken (2 dagdelen)
  • Rondvis bewerken (3 dagdelen)
  • Platvis bewerken (2 dagdelen)
  • Schaal- schelp- en weekdieren (1 dagdeel)
  • Keuren en benoemen (2 dagdelen)
  • Bereiden (1 dagdeel)
  • Frituren van vis en visproducten (1 dagdeel)
  • Duurzaamheid en traceerbaarheid (1 dagdeel)
  • Hygiëne, ontvangst en opslag (1 dagdeel)
Dit leer je

Productkennis

Theoretische productkennis van vis. Rondvis, platvis, schaal- en schelpdieren herkennen.

Fileren

Vis fileren. Haring schoonmaken.

Kwaliteit

Vis beoordelen op versheid.

Bereiden

Bewerken, verwerken en bereiden van vis, schaal- en schelpdieren.

Dit kun je ermee

Na de training kun je:

Met jouw uitgebreide kennis van vis, schaal en schelpdieren, weet je klanten altijd goed te adviseren.
Je hebt alle kennis in huis om vis correct te beoordelen op versheid. Je weet hoe je veilig en schoon te werk gaat.
Je kunt de meest voorkomende vissoorten op de juiste manier fileren.
Praktische informatie

14 dagdelen in losse modulen te volgen. Iedere module wordt afgesloten met een examen.

De totaalprijs voor de Vakopleiding vis is €1.945 per deelnemer.

De kosten voor de losse modules zijn:

  • Haring bewerken (2 dagdelen, € 380,-)
  • Rondvis bewerken (3 dagdelen, € 520,-)
  • Platvis bewerken (2 dagdelen, € 380,-)
  • Schaal- schelp- en weekdieren (1 dagdeel, € 240,-)
  • Keuren en benoemen (2 dagdelen, € 380,-)
  • Bereiden (1 dagdeel, € 240,-)
  • Frituren van vis en visproducten (1 dagdeel, € 240,-)
  • Duurzaamheid en traceerbaarheid (1 dagdeel, € 240,-)
  • Hygiëne, ontvangst en opslag (1 dagdeel, € 240,-)

Deelnemers hebben toegang tot de digitale leeromgeving met daarin e-books, e-learnings en toetsen.

Subsidie aanvragen is mogelijk op verschillende trainingen.

Bij voldoende aanmeldingen start de Vakopleiding vis in het najaar op één van de SVO-locaties.
Bij voldoende deelnemers is het ook mogelijk om de vakopleiding in het eigen  bedrijf te volgen.

Locaties

Best

SVO vakopleiding food De Dieze 28 5684 PT BEST telefoon 030 275 81 81

Houten

SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81

Rijswijk

SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81

Zwolle

SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81