Vakopleiding Vis

Je werkt dagelijks met vis en je wilt alles weten over dit mooie product. Van fileren tot schoonmaken, bewerken en frituren. Daarnaast wil je een deskundig antwoord kunnen geven op de meest uiteenlopende vragen van klanten.

Terug naar overzicht met alle trainingen

In deze vakopleiding staat de praktijk centraal.

bestaat uit onderstaande modules inclusief examen.

  • Haring bewerken 
  • Rondvis bewerken 
  • Platvis bewerken 
  • Schaal- schelp- en weekdieren
  • Keuren en benoemen 
  • Bereiden 
  • Frituren van vis en visproducten 
  • Duurzaamheid en traceerbaarheid 
  • Hygiëne, ontvangst en opslag 

Het is ook mogelijk om deze vakopleiding in losse modules te volgen, bijvoorbeeld als je jouw kennis over een bepaald gedeelte wilt bijspijkeren. Je kunt hiervoor het beste even contact met ons opnemen en dan zorgen wij voor een aanpak op maat voor jou. 

Maandag 11 maart 2024 Fileertraining Rondvis

Je werkt dagelijks met vis en je wilt dit mooie product kunnen fileren als de beste. In deze training staat de praktijk centraal.

De training rondvis fileren bestaat uit onderstaande onderdelen, inclusief examen:

  • kabeljauw. fileren in twee zijdes
  • wijting, Engels fileren
  • dorade royal. Ongestript fileren in twee zijdes
  • poon. Villen en fileren in twee zijdes

Deze training duurt 4 uur en is inclusief praktijk- en theorietoets.

De theorie is vooraf aan de workshop inzichtelijk voor de deelnemers d.m.v. de e-learning en moeten dan al zijn doorgenomen. De training wordt gegeven op SVO Heerhugowaard

Maandag 17 juni 2024 Fileertraining Platvis

Je werkt dagelijks met vis en je wilt dit mooie product kunnen fileren als de beste. In deze training staat de praktijk centraal.

De training platvis fileren bestaat uit onderstaande onderdelen, inclusief examen:

  • tong.  Villen en fileren in vier delen
  • schar. Strippen en fileren in vier delen
  • schol. Fileren in twee zijdes

Deze training duurt 4 uur en is inclusief praktijk- en theorietoets.

De theorie is vooraf aan de workshop inzichtelijk voor de deelnemers d.m.v. de e-learning en moeten dan al zijn doorgenomen. De training wordt gegeven op SVO Heerhugowaard

Bij startdatum kunt u de juiste datum selecteren.

Voor wie?

Voor iedereen die op professionele wijze met vis werkt.

Benodigde voorkennis of ervaring

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis of ervaring nodig.

 

Je resultaat

  • Je hebt theoretische productkennis van diverse vissoorten zoals rondvis, platvis, schaal- en schelpdieren
  • Je bent in staat om vis, schaal- en schelpdieren te bewerken, verwerken en te bereiden
  • Met jouw uitgebreide kennis van vis, schaal- en schelpdieren, weet je klanten altijd goed te adviseren
  • Je hebt alle kennis in huis om vis correct te beoordelen op versheid
  • Je weet hoe je veilig en schoon te werk gaat
  • Je kunt de meest voorkomende vissoorten op de juiste manier fileren
vis
visbewerking
duurzaamheid
€ 245,- excl. 21% BTW
Maandag 17-06-2024 https://svo.chainwisehosted.nl/extranet/modules/onlineinschrijvingensvo/index.asp?cursustraject_rg={9CE231E2-4E13-4419-B0DF-34FAE77F0208}