Training
Direct aanmeldenPraktische informatie
-
Duur
14 dagdelen in losse modulen te volgen. Iedere module wordt afgesloten met een examen.
-
Kosten
De totaalprijs voor de Vakopleiding vis is €1.945 per deelnemer. Neem voor meer informatie over de kosten per module contact op met SVO. Subsidie aanvragen is mogelijk op verschillende trainingen.
-
Locatie
Bij voldoende aanmeldingen start de Vakopleiding vis in het voorjaar bij SVO vakopleiding food in Rijswijk.
Jij weet de meest uiteenlopende vragen over vis te beantwoorden. Maar ook over schaal- en schelpdieren en de bereiding ervan kunnen klanten rekenen op jouw advies. Vis schoonmaken en fileren heb je onder de knie en jij ziet precies hoe vers een vis is. In de winkel ga jij veilig en schoon te werk.
Bij de vernieuwde Vakopleiding vis staat de praktijk centraal. De vakopleiding is in losse modules te volgen. Na elke module wordt jouw theoretische en praktische vaardigheid beoordeeld. Na succesvolle afronding krijg je een deelcertificaat. Na het behalen van alle deelcertificaten ontvang je het certificaat Vakopleiding vis.
De Vakopleiding vis bestaat uit onderstaande modules inclusief examens. De kosten voor de losse modules zijn:
- Haring bewerken (2 dagdelen, € 380,-)
- Rondvis bewerken (3 dagdelen, € 520,-)
- Platvis bewerken (2 dagdelen, € 380,-)
- Schaal- schelp- en weekdieren (1 dagdeel, € 240,-)
- Keuren en benoemen (2 dagdelen, € 380,-)
- Bereiden (1 dagdeel, € 240,-)
- Frituren van vis en visproducten (1 dagdeel, € 240,-)
- Duurzaamheid en traceerbaarheid (1 dagdeel, € 240,-)
- Hygiëne, ontvangst en opslag (1 dagdeel, € 240,-)
De kosten voor de totale Vakopleiding vis zijn € 1.945,-
Deelnemers hebben toegang tot de digitale leeromgeving met daarin e-books, e-learnings en toetsen.
Dit leer je
-
Productkennis
Theoretische productkennis van vis. Rondvis, platvis, schaal- en schelpdieren herkennen.
-
Fileren
Vis fileren. Haring schoonmaken.
-
Kwaliteit
Vis beoordelen op versheid.
-
Bereiden
Bewerken, verwerken en bereiden van vis, schaal- en schelpdieren.
Dit leer je
Dit kun je er mee
Na de training kun je:
-
Met jouw uitgebreide kennis van vis, schaal en schelpdieren, weet je klanten altijd goed te adviseren.
-
Je weet hoe je veilig en schoon te werk gaat.
-
Je hebt alle kennis in huis om vis correct te beoordelen op versheid.
-
Je kunt de meest voorkomende vissoorten op de juiste manier fileren.