Jij weet de meest uiteenlopende vragen over vis te beantwoorden. Maar ook over schaal- en schelpdieren en de bereiding ervan kunnen klanten rekenen op jouw advies. Vis schoonmaken en fileren heb je onder de knie en jij ziet precies hoe vers een vis is. In de winkel ga jij veilig en schoon te werk.
Bij de vernieuwde Vakopleiding vis staat de praktijk centraal. De vakopleiding is in losse modules te volgen. Na elke module wordt jouw theoretische en praktische vaardigheid beoordeeld. Na succesvolle afronding krijg je een deelcertificaat. Na het behalen van alle deelcertificaten ontvang je het certificaat Vakopleiding vis.
De Vakopleiding vis bestaat uit onderstaande modules inclusief examens.
- Haring bewerken (2 dagdelen)
- Rondvis bewerken (3 dagdelen)
- Platvis bewerken (2 dagdelen)
- Schaal- schelp- en weekdieren (1 dagdeel)
- Keuren en benoemen (2 dagdelen)
- Bereiden (1 dagdeel)
- Frituren van vis en visproducten (1 dagdeel)
- Duurzaamheid en traceerbaarheid (1 dagdeel)
- Hygiëne, ontvangst en opslag (1 dagdeel)
Productkennis
Theoretische productkennis van vis. Rondvis, platvis, schaal- en schelpdieren herkennen.
Fileren
Vis fileren. Haring schoonmaken.
Kwaliteit
Vis beoordelen op versheid.
Bereiden
Bewerken, verwerken en bereiden van vis, schaal- en schelpdieren.
Na de training kun je:
14 dagdelen in losse modulen te volgen. Iedere module wordt afgesloten met een examen.
De totaalprijs voor de Vakopleiding vis is €1.945 per deelnemer.
De kosten voor de losse modules zijn:
- Haring bewerken (2 dagdelen, € 380,-)
- Rondvis bewerken (3 dagdelen, € 520,-)
- Platvis bewerken (2 dagdelen, € 380,-)
- Schaal- schelp- en weekdieren (1 dagdeel, € 240,-)
- Keuren en benoemen (2 dagdelen, € 380,-)
- Bereiden (1 dagdeel, € 240,-)
- Frituren van vis en visproducten (1 dagdeel, € 240,-)
- Duurzaamheid en traceerbaarheid (1 dagdeel, € 240,-)
- Hygiëne, ontvangst en opslag (1 dagdeel, € 240,-)
Deelnemers hebben toegang tot de digitale leeromgeving met daarin e-books, e-learnings en toetsen.
Subsidie aanvragen is mogelijk op verschillende trainingen.
Bij voldoende aanmeldingen start de Vakopleiding vis begin 2021 op de SVO-locatie Zwolle.
Ook is het mogelijk om de vakopleiding bij voldoende deelnemers in het eigen bedrijf te volgen.
Best
SVO vakopleiding food De Dieze 28 5684 PT BEST telefoon 030 275 81 81
Houten
SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81
Rijswijk
SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81
Zwolle
SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81