Met jouw kennis van vlees zit het wel goed als je de training Vleeskennis compleet hebt gevolgd. Jij weet precies hoe een dier is opgebouwd, wat de herkomst is van de diverse technische delen en hoe je deze verwerkt tot producten voor de verkoop. Ook heb je zicht op de verschillende rassen per diersoort. Deze uitgebreide basiskennis geeft jou inzicht in het zo goed mogelijk verwaarden van vlees. Ook ken je verschillende bereidingstechnieken.
Basis
Theoretische basiskennis vleestechnologie.
Dierwelzijn
Theoretische achtergrond dierwelzijn tijdens het slachtproces. Effect van het slachtproces op het eindproduct.
Vleesonderdelen
Classificatie en verdeling van vleesonderdelen.
Rassen
Uitleg over rassen per diersoort.
Bereiden
Je kent diverse bereidingstechnieken van diverse soorten vlees
Na de training kun je:
12 dagdelen van 3 uur
(van 16.30 – 19.30 uur)
De kosten zijn per persoon € 1.010,- exclusief btw. Subsidie aanvragen is mogelijk op verschillende trainingen.
De training vindt bij voldoende deelnemers plaats op de SVO-locatie in Houten.
Data
- 2 mrt | 9 mrt | 16 mrt| 23 mrt | 30 mrt | 6 apr | 13 apr | 20 apr | 11 mei | 18 mei | 25 mei | 1 jun 2021
Tijd
De training is van 16.30 tot 19.30 uur.
Houten
SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81