Start in open inschrijving *

Vleeskennis compleet

Jij weet precies hoe een dier is opgebouwd en hoe je de vleesdelen goed verwerkt tot producten voor de verkoop.

Direct aanmelden

Kom jij naar een van onze
open dagen?

Met jouw kennis van vlees zit het wel goed als je de training Vleeskennis compleet hebt gevolgd. Jij weet precies hoe een dier is opgebouwd, wat de herkomst is van de diverse technische delen en hoe je deze verwerkt tot producten voor de verkoop. Ook heb je zicht op de verschillende rassen per diersoort. Deze uitgebreide basiskennis geeft jou inzicht in het zo goed mogelijk verwaarden van vlees. Ook ken je verschillende bereidingstechnieken.

Dit leer je

Basis

Theoretische basiskennis vleestechnologie.

Dierwelzijn

Theoretische achtergrond dierwelzijn tijdens het slachtproces. Effect van het slachtproces op het eindproduct.

Vleesonderdelen

Classificatie en verdeling van vleesonderdelen.

Rassen

Uitleg over rassen per diersoort.

Bereiden

Je kent diverse bereidingstechnieken van diverse soorten vlees

Dit kun je ermee

Na de training kun je:

Je hebt meer kennis van vlees, verschillende rassen en technische delen.
Je weet hoe je vlees goed kunt verwaarden met jouw inzicht in de mogelijke toepassingen.
Na het succesvol afronden van de training ontvang je het certificaat Vleeskennis.
Praktische informatie

12 dagdelen van 3 uur
(van 16.30 – 19.30 uur)

De kosten zijn per persoon € 1.010,- exclusief btw. Subsidie aanvragen is mogelijk op verschillende trainingen.

De training start bij voldoende deelnemers op de SVO-locatie in Houten.

Locaties

Houten

SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81

Aanmelding training

Reserveer hieronder je plek!

Man Vrouw
Ja Nee
Ja Nee