Vakopleiding AGF culinair combineert koken en productkennis

19 februari 2016 Versspeciaalzaak

Het wordt steeds belangrijker in veel groentespeciaalzaken: het verkopen van verse, gezonde maaltijden. Daarnaast is gedegen productkennis essentieel, om klanten optimaal te kunnen adviseren over groenten en fruit. SVO vakopleiding food heeft daarom een nieuwe vakopleiding ontwikkeld, die culinaire vaardigheden en productkennis combineert: Vakopleiding AGF culinair.

 

Willem Tilborghs, trainer/docent bij SVO: “Ik ontdekte dat er behoefte was aan een opleiding waarin AGF-productkennis en koken centraal staan. Groentespecialisten bereiden steeds vaker verse maaltijden en hebben uitgebreide productkennis nodig om hun klanten te kunnen adviseren. Koks en cateraars hebben behoefte aan kennis van AGF-producten en de mogelijkheden op culinair gebied. Daarom hebben we de Vakopleiding AGF culinair ontwikkeld, bedoeld voor zowel groentespecialisten als horecamedewerkers.”

 

Experimenteren

De vakopleiding bestaat uit vijftien dagdelen. Elke les begint met een uur theorie over een AGF-productgroep. “We bespreken de soorten groenten in die groep, hoe je ze moet opslaan en leren over bederf en voedselveiligheid”, legt Willem uit. “Dan krijgen de deelnemers de opdracht om een groente uit de productgroep klaar te maken en daar een recept voor te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat ze gaan experimenteren en verschillende bereidingstechnieken gebruiken.” De opleiding besteedt veel aandacht aan trends op het gebied van voeding, aan gezond eten, allergenen en diëten. Ook commerciële en praktische aspecten komen uitgebreid aan bod.

 

De Vakopleiding AGF culinair start in de eerste helft van dit jaar. Kijk hier voor meer informatie.