Vakopleiding AGF culinair is investering in onderscheidend vermogen

10 juni 2016 Versspeciaalzaak

Voor groentespeciaalzaak Gijs van de Hoef in Veenendaal is het belangrijk om ‘product plus’ te bieden. Dat betekent dat de winkel meer doet dan alleen goede producten verkopen. Medewerkers geven ook productadvies, kunnen meedenken over gerechten en weten alles over bereidingstechnieken. Mede-eigenaar Christine van de Hoef besloot daarom de nieuwe Vakopleiding AGF culinair van SVO vakopleiding food te gaan volgen.

Bij groentespeciaalzaak Gijs van de Hoef ligt de nadruk naast reguliere producten sterk op verse maaltijden en traiteurgerechten. “We hebben een eigen kok in dienst, die de koksopleiding heeft gedaan”, vertelt Christine van de Hoef. “Hij bedenkt veel gerechten zelf, maar ik vind het belangrijk om als team mee te denken over de ontwikkeling van nieuwe recepten. Daarnaast stellen klanten ons veel vragen over producten en over bereidingstechnieken. Daar wil ik graag een goed antwoord op kunnen geven.”

Met uitgebreide vakkennis kan ik de klant extra advies geven.

Extra advies
De opleiding combineert culinaire vaardigheden en productkennis. “Ik wil veel leren over bereidingstechnieken, het combineren van producten en over recepten”, zegt Christine. “Met uitgebreide vakkennis kan ik de klant extra advies geven. Als je je wilt onderscheiden als groentespecialist, dan moet je ‘product plus’ verkopen. Mensen kunnen overal een bloemkool kopen, maar bij ons doen ze ideeën op voor verschillende manieren van bereiden. Daarvoor komen ze bij ons terug. Wil je ‘product plus’ bieden, dan moet je investeren in opleidingen.”

Kijk hier voor meer informatie over de Vakopleiding AGF culinair.