Van start in Houten: opleiding kwaliteitsmedewerker

13 december 2021 Voedingsindustrie

Eind januari gaat in Houten de opleiding kwaliteitsmedewerker van start.

Voor professionalisering van de kwaliteitszorg
Klanten stellen steeds hogere eisen aan voedingsproducten. Elk product moet dan ook van topkwaliteit zijn. Wilt u de kwaliteitszorg van uw bedrijf op een hoger plan brengen? Zorg dan dat uw medewerkers de kennis in huis hebben om de kwaliteit van processen te verbeteren. Dat kan met de mbo 4-opleiding Kwaliteitsmedewerker, die op 25 januari start in Houten. De opleiding duurt anderhalf jaar.

We bieden deze opleiding samen met trainingsbureau Normec Foodcare aan.

Hoe kunnen opgeleide medewerkers het verschil maken?
Door medewerkers een mbo-opleiding te laten volgen:
• Stijgt hun betrokkenheid bij en binding met het bedrijf.
• Kunnen ze meer verantwoordelijkheid aan.
• Groeit hun vakkennis en dragen ze bij aan de bedrijfsgroei.

Dit houdt de opleiding Kwaliteitsmedewerker in
Medewerkers leren om volgens de laatste eisen kwaliteitscontroles uit te voeren, van grondstof tot eindproducten. Ook voedingstechnologie komt aan bod. Ze weten hoe ze inspecties en audits moeten uitvoeren en ze kunnen kwaliteits- en zorgsystemen onderhouden en verbeteren. Ze doen onderzoek naar verbetermogelijkheden in bedrijfsprocessen en beheersen de kwaliteitszorg. Bovendien weten ze hoe ze hun collega’s mee moeten nemen in veranderingen. Het klachtenbeheer is bij hen ook in goede handen.

Werken en leren: zo ziet de opleiding eruit
Medewerkers gaan op dinsdag naar school, de overige dagen zijn ze aan het werk. Dat is leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). De praktijk staat centraal in de opleiding en wat ze leren kunnen medewerkers meteen toepassen op hun werkplek. Na afronding van de opleiding ontvangen ze het diploma vakexpert voeding en kwaliteit.

Subsidie is beschikbaar
Werkgevers die een BBL-student begeleiden, kunnen een subsidie van maximaal € 2.700,- per jaar krijgen. Kijk voor de voorwaarden op www.svo.nl/praktijkleren. Voor medewerkers (18+) die een BBL-opleiding volgen, is een langer tijdelijk dienstverband mogelijk.

Meer informatie?
Neem contact met uw mbo-adviseurs Frank de Best, tel. 06 15 83 97 44 of Hans de Mooij, tel. 06 52 02 79 32 of kijk hier op de pagina van de opleiding.